Restips!

Av Lovisas
1 mars 2012 14:54
Visningar: 1939
Jag och min pojkvän ska resa till Asien i sommar (juli-augusti). Vi ska flyga till Singapoore och sen därefter spendera ungefär 10 dagar i Malaysia.

Någon som har några tips? Är det enkelt att ta tåg från Singapoore till Kuala Lumpur? Någon som vet var alla vackra stränder och miljöer finns?

VI gillar äventyr som snorkling, båtturer osv!

Tack för svar!
Av Annl
3 mars 2012 20:41
Att flyga mellan KL och Singapore är väldigt smidigt och tar bara 45 minuter.

Båda flygplatserna är väldigt smidiga.

In till KL city från flygplatsen tar det ungefär en timme med taxi.

Vet inte om du varit i Singapore tidigare men där är det rejält kul och en riktigt fin stad. Finns mycket kul att göra.
Av Lovisas
5 mars 2012 18:24
Tack för svaren!
Vi föredrar att inte flyga dock, men gillar tåg.
Pulau Redang, när var du där? Vet inte om vädret är så fint där i augusti..Hmm
21 mars 2012 16:55
Hej!
Vi gjorde följande resa under juli/augusti 2008:
Arlanda-Bangkok-Kuala Lumpur, där vi stannade 3 nätter.
Flyg med Air Asia till östkusten, där vi tog taxi och sedan båt ut till Perhentian för sex underbara dygn på Cocohut. Ganska enkelt boende på en lugn och underbar ö.
Därefter fixade vi båt till den lite mer utbyggda ön Redang, ca 1,5-2 timmar från Perhentian där vi bodde några nätter. Även det en fantastisk ö, men lite mer turistig och inte riktigt samma atmosfär kanske, men ändå..väldigt mysig.
Från Redan flög vi sedan med ett litet propellerplan tillhörande Berjaya Air direkt till Singapore. Vidare med båt ut till Bintan Island, strax utanför Singapore där vi bodde i ett hus med egen pool, golfbil (!) etc. Mysigt och lite annorlunda..men ganska dyrt. Därefter tillbaka till Singapore för lite shopping etc under några dagar innan vi flög hem igen.

Vi bodde alltså på allt från enkel bungalow på Perhentian till "lyxvilla" med egen pool etc och höjdpunkten var just Perhentian, med en härlig atmosfär. Augusti är perfekt säsong att åka dit, så tveka inte. Vi bodde på Perhentian Besar, den större ön som är lite mer familje-ö jämfört med den andra som är lite mer backpackerinriktad.
Lugna dagar med mycket sol, bad och snorkling.

Ett annat alternativ är ju Tioman Island, som ligger närmare Singapore. Dit kan man t om åka båt direkt från Singapore tror jag. Har inte varit på ön själv, men den ska vara lite större (lite åt Langkawi-hållet), med fint vatten osv. Dessutom skattefri vilket gör öl, läsk osv billig..precis som på Langkawi.