Restaurangtips/shopping Kapstaden

11 dec. 2015 17:16
Visningar: 793
Till Sydafrika nästa vecka. Nån som har koll på Kapstaden restauranger och kan rekommendera någon bra köttrestaurang som man ej får missa? Gärna centralt/Waterfront/Seapoint
Gärna oxå tips på var och om man kan shoppa inredningsprylar heminredning osv

Tackar//
Av Desires
11 dec. 2015 19:57
Restauranger:
Vi gillade att hålla till vid Waterfront på kvällarna, där tyckte vi det var mysigast att gå ut och käka och röra sig på kvällarna.
Några restaurangtips vid Waterfront:
- En av de vi gillade bäst var "Baia" (som ligger längst ut till vänster på övervåningen med utsikt mot Waterfronts hamn). Vi åt en mycket välsmakande 3-rätters middag här, med delikata viner därtill och fick vår ”dyraste nota” i Sydafrika - gick på totalt 600 SEK bara (för 2!!!) ………………
- "Den Anker" är en belgisk restaurang med många goda ölsorter och bra kött och fisk.
- "Belthazar"! är ett stekhus med bra kött och mer än 200 vinsorter på glas.
- "La Mouette" vid Sea Point har fantastiska avsmakningsmenyer med utvalda viner
Det finns mängder med bra restauranger vid Waterfront!

En riktigt bra restaurang som EJ ligger vid Waterfront, men bara ca 15 min promenad därifrån är "The Hussar", de har fått massor av fina omdömen och anses vara en av Kapstadens allra bästa! - så här måste du boka bord i förväg! http://www.hussargrill.co.za/ Där åt vi supergott kött!!

Shopping kanske någon annan kan tipsa om, kommer ej ihåg vilka gator som hade heminredningsprylar där mitt i Kapstaden, det fanns så många härliga butiker att kolla in på, med väldigt vackra afrikanska inredningsprylar. Det finns också flera riktigt bra sådana affärer/stora afrikanska marknader med småaffärer, inne på Waterfront området, där hittade jag en hel del mysiga saker att inhandla!

Lycka till, du kommer säkert få det underbart där!
Foton o mer tips här http://www.desires.se/#post175
Mer om att göra och uppleva i Kapstaden http://www.desires.se/#post45
11 dec. 2015 23:29
Tack så mycket Desires för alla tips, o fina bilder. The Hussar blir det definitivt !!
Av Desires
13 dec. 2015 16:44
Roligt att du uppskattar mina tips o foton!

Jag måste bara rätta till en sak; jag länkade ovan till Hussargrill i Camps Bay - det finns alltså flera i detta område, jag visste ej det!

Därför får du nedan den rätta adressen till Hussar Grill som jag refererar till här ovan, den som ligger ca 20 min promenad från Waterfront. (Eller ta en taxi om ni tycker det är för långt, det är väldigt billigt att åka taxi i Sydafrika!)

HÄR är den RÄTTA länken till Hussargrill Mouille Point, som var den jag menade mitt i Kapstaden: http://www.hussargrill.co.za/find-us/western-cape/mouille-point/

Ha en riktigt trevlig resa!