Restaurangtips i Sosua

7 mars 2011 19:17
Visningar: 682
Hej på er, vill bara förmedla lite restaurangtips i Sosua, är nyss hemkommen efter vårt 3e besök där. Har varit ute mkt o rest i världen och vill därför bara pusha lite xtra för en restaurang i Sosua då vi anser att den är en av dom bättre överhuvudtaget som går att besöka på vårt lilla klot.
Den heter Simply Red och ligger tyvärr lite offside i Sosua- dock på gångavstånd från Pedro Clissante. Adressen är Alejo Martinez 39, El Batey Sosua
Ifrån stranden så går man huvudgatan (Pedro Clissante) upp till Plaza Europa Hotell o där tar man till vänster, sen går man ca 200m och man finner denna ganska till utseendet enkla resturang på vänster sida nere vid korsningen. Man går in i restaurangen samtidigt som man kan kasta en blick på dagens erbjudande som står på en skylt vid ingången.
Man möts av som vanligt varma leenden från den dominikanska/haiitiska personalen. Menyn är på spanska men det finns även en meny på engelska. Fråga eft den ifall spanska är lite svårt. Värt att notera- Det finns fler maträtter än vad som står på menyn. Om inte ägaren belgaren Philip har visat sig fråga efter honom. Han berättar gärna o länge om vad han rekommenderar. Lyssna gärna på han och hör vad han föreslår. Vi kan garantera att han vet vad han pratar om. Han är en superproffesionell kock från Belgien som lagar helt underbar mat. Prova gärna hans hemlagade ravioli med färsk spenat och ricottaost, även dagens fisktips eller hans bifftips. Helt sanslöst gott!!!!!!!!!! Betänk även att han har mycket bra leverantörer på råvaror dvs dagsfärskt alltihop!! Philip är mycket professionell och vet vad renlighet och nogrannhet betyder för en bra måltid. Själva upplägget på tallriken är även den en fröjd för ögat. Som förrätt rekommenderas hans enormt fräscha tonfiskkroketter(finns ej på menyn men FRÅGA!!) och man håller ju på att svimma vid åsynen av denna enormt goda förrätt. Sen som efterrätt rekommenderas hans chokladmousse (vit el mörk) hemlagad för endast 120 DOP ca 20kr (mars 2011) Allt detta kanske låter lite väl postivt men faktum är att denna restaurang är en oslipad diamant. Helt fantastisk matupplevelse!!!!!!!!!! Priserna ligger mellan 100DOP upptill 500DOP . Man kan äta billigare i Sosua MEN jag bara säger att man inte bör missa denna guldpärla. Om Philip har tid så sitter han gärna o diskuterar i timmar om mat mm mm .
Några andra bra restauranger är även Orchidee Restaurang samt Jolly Roger Bar&Restaurang. Undvik Brittania Pub då dom har väldigt dålig service samt inte speciellt rent i sitt kök ( sambon vart magsjuk 1,5 dygn efter vårt besök där) sen vart personalen ganska sur när vi bara ville utnyttja happyhourerbjudandet..
En annan bar som vi vill rekommendera är Scandinavian Bar med norske Tom i spetsen nere vid stranden- helt perfekt samt prisvärt och 3vlig gemenskap som vanligt- Vi längtar redan tillbaks.
Tack o hej samt skriv gärna vad ni andra har för restaurangtips.
Av Hogca3
26 juni 2011 22:01
Hej och tack för tipsen:)

Eftersom du rätt nyligen varit och besökt landet undrar jag om du kan svara på ett par frågor, är det billigt att äta och dricka eller är det bättre med all inclusive (är inte jätteglad i det alternativet) ? finns det något nattliv? är väl inte värsta partypinglan men tycker att det är rätt mysigt att gå in i en bar med lite musik och dricka några pilsner på kvällen innan man lägger sig;)

Carina
27 juni 2011 22:45
Hej, kul att du vill åka till dominikanska rep!!
Har som sagt varit där 3ggr nu o det allmäna intrycket ang all-inclusive är - Nej Tack, vi har träffat otroligt många skandinaver där nere som varit så förvånade över utbudet där nere, samtidigt ska man komma ihåg att en del Allinclusive ställen ligger lite offside o då har man inte så mycket val om man inte tar sej in till Sosua el Cabarete. Matställen vimlar det av- bara på huvudgatan hittar man säkert ett 30tal ställen, sen finns ju alla övriga gator......
Priserna varierade i våras mellan 150- 500 DOP (24-80kr) för bra mat på en medelklass restaurang, sen finns det j dyrare ställen att välja mellan om man nu vill det.
Sosua är ju känt för sitt uteliv så barer är det otroligt lätt att hitta.Man kan ta en öl till långt fram på småtimmarna samt härliga paraplydrinkar eller varför inte en svalkande santolibre (rom o sprite) i nån utav dom små lokala barerna, prisklass för öl var från 11kr o uppåt, santolibre o övr enkla drinkar fr 10kr, paraplydrinkar var nån krona dyrare.
Vårt tips är - undvik All Inclusive- ta en flygstol dit (el reguljärbiljett) - ordna eget boende hemifrån- se till så att hotellet ligger i eller i närheten av Sosua(el nån annan större by) .Njut av livet och ta dagen som den kommer.
Ger gärna fler tips om det är nåt ni undrar över.
20 sep. 2011 11:30
Såg att sista inlägget skrev typ i juni. Så jag passar på att skriva lite till för den som är intresserad.

Cabarete och Sosua är fulla av restauranger på gångavstånd från hotellen, även från de som är av typen All-inclusive. Båda ställena är lite mer party och hålligång men den tropiska djungeln absorberar de mest gladlynta vrål och gungande musik, så ett stenkast bort kan man njuta av en lugn solnedgång även här.

Om du inte vill veta av All-Inclusive alls, och kanske vill ha en mer oexploaterad natur omkring dig. Ja då skulle jag ta mig till Las Terrenas. Ligger på Samana-halvön i landets nordöstra del. ca 2,5 tim med buss från Sosua.... Som om man kom till en helt annan planet. Ok, det finns två eller tre All-incl undangömda i djungeln någon stans, men den lilla byn som ligger direkt på stranden med två strandgator fulla av barer och riktigt bra restauranger och flera mindre och mysiga hotell. Stränderna känns än mer tropiska här. Detta är mitt favoritresmål när jag reser till Dominikanska Republiken. Med taxi eller 4hjuling tar du dig till helt öde paradisstränder där du badar helt själv eller några få andra.

I Las Terrenas får du inte missa baren Moskito. En upplevelse i sig.