Resrutt till en tjej som ska åka själv

Av Ebbam
31 okt. 2018 09:41
Visningar: 416
Hej,

Är en tjej som är 21 år och ska åka till Filippinerna i februari. Reser själv och betöver tips på resrutt, boende och aktiviteter. Är en väldigt aktivt person och gillar att åka ut på äventyr. Dykarcertifikat kommer att tas innan.

Någon som har bra förslag?
Om någon är i Filippinerna under den tiden så hojta till!
7 nov. 2018 00:41
Jag bor på malaoascua så säg till om du passerar här

Tjenna.

Jag är baserad på Malapascua som ligger ca 150 km norr om Cebu city. det är två sätt att ta sig hit, antingen privat resa, bil plus båt till malapascua, så ni kommer att bli upphämtade i vart ni vill i cebu.. och sen direkt upp till maya för en båt resa till malapascua och ni kommer att komma direkt här vid stranden där ni bor. det kostar 4500 peso enkel väg för både bil och båt och tar ca 3½ till 4 timmar beroende på trafik. dyrare men mycket lättare och smidigare.
Ni kan ta er med vanliga bussar och "public" båt, först måste ni tar er från hotellet/flygplatsen till "Northern Bus Terminal" i cebu city. från där tar ni bussen till Maya (4-5 timmar beroende på res rutt och trafik) sen 30-60 min båt till malapascua. kostar mycket mindre, blir ca 400-500 peso per person. men ha i tanke beroende på när ni kommer till cebu att båtarna slutar att gå vid 3-4 på eftermiddagen. lite äventyr i sig själv med lokals på bussen. :P

Malapascua i sig själv är väldigt litet. 2 ggr 1 km. de flesta resorter och restauranger ligger i södra delen. men inget är långt bort pga ön är så liten. :P ha i åtanke att det inte finns någon bankomat på ön. men de flesta stora resorter tar kort. men med extra avgift.

Dykningen runt Malapascua är väldigt bra. Utanför har vi monad shaol vilket är det enda stället i världen du ser Thresher sharks dagligen men du kan även se Devil Rays och mantas som kommer upp till ”cleaning stations”. Vi har även Gato island (massa makro nudis frogfishes men tunnel genom ön, massa white tips), Dona Marily (100m vrak som sjönk 1988) och Kalanggaman (Paradis ö med väggdykning, lunch på ö. jätte fin med en sandbar) som är dagsturer som ligger lite längre bort. Lokala dykningen runt malapascua är också super, massa makro med åtaliga olika räkor, krabbor, sjöhästar och nakensnäckor. Men även frogfishes, blue ringed octopus och flamboyant cuttle fish om man har mer tur..

annars har ni moalboal, som ligger mera på södra cebu. massa vägg dyking. har sardine run. med miljoner av sardiner, mer sköldpaddor men inte lika chill som malapascua, allt är byggt ut över vattnet och mycket mera tätt och ingen riktig strand. malapascua allt är mera utspritt och har en strand.

bantayan island är också ett alternativ att kombinera med Malapscua, ligger ca 1½-2 timmar iväg med båt. större och mera resturanger. ingen dykning där men snorklings turer finns. samt kan du hyra moppe och köra runt ön. väldigt chill ö och jätte fin strand. så planerar ni att bara ta det lungt är detta ett jätte bra alternativ.

bohol är ok, bor man på alona beach som är bland dom största turist destinationerna i filippinerna så är det väldigt turistigt. men man kan ta sig ut till anda så är det lugnare. fördelen med bohol är att det är mer saker att göra, bil tur med kyrkor chocolate hills och tarsiers (små aporna) linbanor osv också. dyking är också väldigt bra där speciellt balicasag som ligger lite utanför alona beach är en liten ö med väggdykning väldigt bra koraller och massa sköldpaddor. men väldigt turistigt i mitt tycke.

jag har inte varit på boracay, men det är nr 1 i filippinerna när det kommer till turism.. hela ön är super turistig, mcdonalds starbucks osv finns på ön. men det är party ön också så det är lite var man är ute efter.. men jag skulle inte resa dit personligen

nere i södra filippinerna har ni Dumaguette som är mera universitet stad och mera city.. dykningen är mera makro men dags turer ut till apo island ska vara riktigt bra. man man bo på apo island också. men ska vara riktigt "off" inte ström hela dagarna osv men ska vara riktigt nice att bo där.

siqiour som är "black magic ön" ska vara riktigt häftig med mera vattenfall osv, hyr en moppe och kör runt ön ska vara coolt. mera lokala turister och en av dom öarna som blir mer och mer populär. ska vara jätte fin ö att uppleva

El nido och palawan är också väldigt fint. man tar sig till puerto prinsessa och sen 5 timmar upp till El nido. väldigt vackert och massa island hopping. dom har Tur A, B, C så du kan göra massa olika turer och massa olika öar. el nido town är inte så jätte kul att vara men stranden lite längre bort napcan beach. som är super fin strand! jätte paradis ö.
nära puerto prinsesssa har du också under ground river som är riktigt häftig 4 km (tror jag det var) grotta med massa kalk stens formationer, riktigt coolt.

hoppas detta ger några tips. hör av dig om du har några fler frågor
7 nov. 2018 20:33
Hej

Låter som du har koll Daniel. Hur är det med boende på dessa öar, behöver man boka i förväg eller finns det även boenden som inte använder sig av bokningsajter? Jag tycker lite av tjusningen är att inte boka allt i förväg :)
Har själv planer på att resa i april men mycket av boendet verkar redan vara uppbokat, i alla fall på Malapascua och Bantayan Island
17 nov. 2018 07:43
Tjenna

Ja visst finns det alltid rum på öarna, men kommer du vid Jul/nyår kommer mycket vara fullt så kanske bra ide att boka tidigare när det kommer till Jul, Kinesiskt nyår (veckorna runt 5 feb) och påsk som brukar vara fullbokat på många ställen

tänk på att också att många hotel och resorter är dåliga på att ha alla lediga rum på boknings siterna och att uppdatera dom, vilket blir att online står det fullt men i verkligheten har dom lediga rum.
så enklast E-maila resorterna så får du ofta bättre pris om du bokar direkt också.
(jag är på malapascua och resorten jag jobbar på är Evolution Dive resort) så passera om du har vägarna förbi!
5 feb. 2019 21:28
Hej
Vad kan vara lämplig tid att stanna på varje ö om man reser med sambo och en 8 åring. Ingen av oss dyker men snorklar gärna. Vi fundera att börja med 7 nätter på Bohol, vidare till Malapascua för 5 nätter och sist 8 nätter på Bantayan Island. Plus någon natt i Cebu i början och i slutet.
Vad tror ni om detta upplägg?
28 mars 2019 12:11
Citerat från Fredde48:
Hej
Vad kan vara lämplig tid att stanna på varje ö om man reser med sambo och en 8 åring. Ingen av oss dyker men snorklar gärna. Vi fundera att börja med 7 nätter på Bohol, vidare till Malapascua för 5 nätter och sist 8 nätter på Bantayan Island. Plus någon natt i Cebu i början och i slutet.
Vad tror ni om detta upplägg?
låter som en bra plan.. bantayan är snäppet bättre strand och har lite mera barer. så kanske en natt till på bantayan istället för malapascua, sen kan ni boka direkt båt mellan malapascua och bantayan,. dyrare men om vädret är bra så kan det vara värt det