Resrutt Sydostasien

24 aug. 2022 21:33
Visningar: 55
Hej!
Ska till Sydostasien i november. Tanken är att vi ska besöka de flesta länderna som, Thailand, Indonesien, Filippinerna, Vietnam, Kambodja och Singapore. Hur länge vi ska resa vet vi inte exakt, kanske också vidare till Nya Zeeland och Australien. Men räkna cirka 3 månader för aisen, tror ni det räcker för att besöka alla länder?

Den stora frågan är även hur vi ska planera vår rutt. Vi har en tanke om att ta det mesta som det kommer, då vi involverar kunna vara flexibla på vägen. Men vi känner ändå att de är bra att ha ett humm om resan.

Vi har bokat flygbiljett till Bangkok 1 november, det var det stället vi uppfattade som hade bäst väder så tidigt. Sen vet vi även att vi vill vara vid koh phanang på nyår, så vi kommer behöva åka in och ut från Thailand (vi vill även till Phuket, och alla andra öarna runt där). Men vad är smidigast att göra efter Bangkok fram tills nyår? Åka till Bali och Filippinerna, eller Vietnam och Kambodja? Och vilka länder skulle ni säga att man behöver mest och minst tid?

Alla tips uppskattas☺️
Av Erik777
22 sep. 2022 16:08
Jag tycker nog inte man ska låsa sig vid antalet länder eller tid per land. Man kan lätt spendera tre månader bara i Thailand om man vill det. Är väl möjligen Singapore och Brunei man skulle kunna tröttna på på tre månader. Fundera på vad ni vill se och uppleva och lägg planen efter det.

Det ser väl rätt lämpligt ut att åka till Kambodja och Vietnam först och sedan endera åka till Filippinerna eller återvända till Thailand för Koh Phangan och Phuket. Men sätt inte av för många dagar för Phuket. Om ni rest runt lite innan så finns det rätt stor risk att ni kommer tycka att Phuket är tråkigt och jättedyrt. Som tur är är det enkelt att flyga från Phuket till exempelvis Singapore.