resrutt sri lanka

Av Safm
15 sep. 2019 17:11
Visningar: 171
Hej!
Familjen (2 vuxna, 3 barn 7-13 år) planerar en Sri Lanka resa över jul. Jag har läst på en del och fått många tips härifrån sajten! Vi har 12 dagar på plats. Preliminärt tänker jag mig resan så här:
-ankomst och en natt i negombo. Verkar inte vara roligaste stället, men tänker att vi antagligen behöver landa och ta det lite lugnt innan vi börjar resandet ordentligt.
-rundresa med privatchafför. Första anhalt sigiriya. I området vill vi även se polonnaruwa och antingen minneriya eller kaudulla nationalpark. Är det rimligt att räkna med två dagar för detta? Resa dit och gå upp på lejonklippan dag 1 och ta nationalpark och polonnaruwa nästa dag?
-resa till Kandy och en natt där. Städer lockar inte så mycket med barnen, så tänker att det kan räcka med att vara där på eftermiddagen, kvällen. Se en dansshow och kanske temple of tooth.
-resa till nuwara eliya och tåg till Ella. Tänker mig ett besök på en teodling i området och i Ella en vandring som fungerar även för 7-åringen. Är två dagar rimligt för detta?
-vidare till udawalawe nationalpark och safari. Är det morgonsafari som är bäst, eller vilken tid rekommenderas?
-sista dagarna på någon strand längs sydkusten. Rekommenderar ni att vi bor på ett ställe och gör dagsutflykter därifrån, eller skiljer sig ställena mycket åt så att vi borde bo på åtminstone två ställen för att få uppleva mer?

Vill gärna få feedback på resrutten. Är det något mer vi borde få in, eller kanske något vi lika gärna kan stryka. Jag tycker det är jättesvårt att veta hur mycket tid vi ska lägga in på varje ställe. Vill inte stressa runt med barnen, men samtidigt är det inte heller läge med för mycket helt oplanerad tid på varje ställe med dem. Med vuxet sällskap är det mysigt att bara strosa runt och insupa atmosfären på ett nytt ställe, med barnen kan det bli mest jobbigt...

Detta blir ju mitt i högsäsongen. Betyder det att vi måste boka allt redan nu (boende, chaufför, tågbiljetter, safari) eller kan det funka att ta det lite som det kommer på plats?
Av Kricken
15 sep. 2019 17:38
Hej

Vi åkte direkt upp till Sigiriya med vår privatchaufför. Det är såklart jobbigt, speciellt när man reser med barn, men vi sov nog i stort sett hela resan. Angående Lion Rock, vi kom aldrig upp. Dels så var det otroligt varmt, men framför allt MASSOR med folk. Lankeserna hade skolledigt (23/12) och tydligen skulle alla familjer roa sig med att ta sig upp för klippan. Alla knuffades och skulle förbi, glöm allt vad kö heter. När vi gav upp sa en av vakterna att det var minst tre timmar kvar upp för klippan.

Tågbiljetter är svårt att få tag på (vad jag vet så går det fortfarande inte att köpa i förväg online). Vår chaufför hade en bekant som var stins på en station och han ordnade med biljetter. Vi åkte första klass och det fanns en del lediga platser, så det kan ju gå vägen att köpa på plats (annars så tror jag att 12go.asia kan fixa biljetter).

Morgonsafari rekommenderas i Udawalawe. Man bör tänka på att alla resor tar mycket längre än vad man tror. Det är verkligen kringelkrokar, ett par mil kan många gånger ta över en timme att färdas.

Vi älskade Tangalle och Tallala, men det är inte alltid möjligt att bada där, pga vågorna. Merissa är mer badvänligt.

Det är vad jag kommer på just nu :-)
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Safm
15 sep. 2019 20:32
Tack! Har inte tänkt på det där med skollov i sri lanka. Kollade lite snabbt nu och det ser ut som att de har lov samtidigt som vårt jullov. Kommer det vara överfullt med folk överallt då?
Av Kricken
16 sep. 2019 11:46 (redigerad)
Det var "ganska" mycket folk i Udawalawe, Ella och Mirissa, mest turister, men inte så mycket att det störde tycker jag. I övrigt där vi var så var det förvånande lite turister. Vi bodde mest på gästhus och det var flera av dessa som vi var de enda gästerna på.

Så här reste vi:
Dambulla -> Kandy -> Ella -> Haputale -> Udawalawe -> Tangalle -> Tallala -> Mirissa -> Colombo