Resrutt roadtrip i Kalifornien

5 maj 2015 15:01
Visningar: 431
Vi planerar en roadtrip i Kalifornien under två veckor i mitten på augusti och skulle gärna vilja ha tips och förslag kring vår resrutt. Jag har lagt upp en ungefärlig plan på resrutten:

Dag 1-3
Flyga till San Francisco (Dag 1 går åt) och stanna där till och med dag 3. Det vi tänkte hinna med är cykla över Golden gate bron, Fishermans Wharf, Twin Peaks, Union Square, Lombard Street. På kvällen tänkte vi börja köra mot Yosemite och övernatta nån timme ifrån parken.

Dag 4
Heldag på Yosemite National Park där vi skulle vilja göra en hästtur i naturen och besöka vattenfallen. Mot kvällen köra mot Monterey.

Dag 5
Heldag längs Highway 1
17-mile drive?
Big Sur
Målet är att ta sig mot LA om det inte blir för stressigt.

Dag 6-8
Los Angeles - Santa Monica Pier/beach, Hollywood Blvd, Walk of Fame, Beverly Hills m.m

Dag 9
Las Vegas, The Strip

Dag 10
Grand Canyon heldagsutflykt.

Dag 11-14. Hinner man köra tillbaka till Las Vegas möjligtvis och sedan fortsätta ner mot San Diego (USS Midway, ta en surflektion, SeaWorld?) med fyra heldagar kvar och upp mot kusten tillbaka till Los Angeles (flyga hem därifrån)?

Vi skulle helst vilja hinna med SF, Yosemite, Highway 1, LA, LV, Grand Canyon och San Diego men man får inte glömma slappna av och njuta av resan också såklart :) Vad anser ni om resrutten, för stressig?

Någon sevärdhet/aktivitet som ni tycker vi inte får missa under resans gång? Ni som varit på Universal Studios är detta något för den som inte är så förtjust i berg- och dalbanor?

Hoppas nån kan hjälpa oss med lite råd och tips! :)
Av Totopez
5 maj 2015 22:08
Det känns som om ni försöker klämma in alldeles för mycket på två veckor. Jag är rädd att det kommer att kännas stressigt, och att ni inte får ut det ni vill av er resa.

Personligen hade jag hållit mig längs kusten. Yosemite tycker jag förtjänar längre tid, liksom Las Vegas.
Fyra-fem dagar i SF (och kanske en tur till Napa), två dagar längs vägen ner till LA, en vecka där och några dagar i San Diego låter betydligt lugnare.
6 maj 2015 06:35
Håller med Totopez att man behöver två dagar på Highway 1, minst. Vi åkte nyss den och hade två övernattningar. Man stannar hela tiden, speciellt i början. Vi åkte 17 miledrive och det är en extra avstickare men helt klart värt för det är enormt vackert. Vi var även in till danskstaden Solvang och det är också värt ett besök om man har tid.

Att köra till Yosemite på kvällen känns också jobbigt, för det är längre än man tror dessutom är vägarna ganska smala och många i dåligt skick, att sedan åka tillbaka kvällen efter mot Monterey är samma sak, det tar längre tid än man tror.

I SF får ni inte missa Alcatraz, men boka biljetter i god tid för de kan ta slut.

Vi var på Universal och är heller inte direkt förtjust i berg-och dalbanor, vi åkte inte alla attraktioner men tyckte helt klart att besöket var lyckat.

När vi först planerade vår resa hade vi också tänkt att hinna med Las Vegas och områdena runt där, men insåg att det skulle bli för stressigt, så det har vi kvar till framtida resor.