Resrutt Peru - Bolivia - Brasilien

Av Oskarve
18 feb. 2020 21:49
Visningar: 50
Hej!
Planerar att resa Peru - Bolivia - Brasilien i ca 6-8 veckor i augusti/september. Planen är att flyga till Lima och sedan vidare till Cusco, Inkaleden och Machu Picchu. Efter det är vi osäkra på hur vi ska lägga upp vår resa. Vi har funderat på Titicacasjön, La Paz, Uyuni (saltöken), Rio samt nord-östra kusten i Brasilien. Har ni tips på upplägg samt transportförslag mellan de olika resmålen?
Har vi missat något annat som måste ses i dessa länder??
19 feb. 2020 19:43
Hej
Runt Cusco finns hel del att se, Ollyantambo tror jag att man passerar på Inkaleden kolla om det är så, fästningen där får man bara inte missa. Pumapunku i Bolivia bör vara med beroende på om syftet med resan är att kolla på gamla byggnadsverk.
Av Jonas73
19 feb. 2020 19:44
Hej,
Låter som en kul resa och en bra plan. Det är vettigt att börja med Lima, Cusco och MP och sedan fortsätta med Titicacasjön (från både Puno, Peru och Copacabana Bolivia) . Om ni är naturintresserade och har tid kan jag även rekommendera att besöka Colca Canyon utanför Arequipa i Peru och se kondorerna glidflyga på de varma uppvindarna. Lördagsmarknaden i La Paz och saltöken vid Uyuni är också unika upplevelser.

Ni bör inte heller missa Iguazufallen på gränsen mellan Brasilien och Argentina. Bör ses från båda länderna.

När det gäller transporter är flyg mellan länderna i Sydamerika ganska dyrt men man kan i bland hitta billiga inrikesflyg. För det mesta brukar jag åka buss. Om jag skulle göra samma resa som ni skulle jag köpa en multistop flygbiljett Sverige -Lima -Rio- Sverige. Det kan vara vettigt att även flyga Lima - Cuzco (från 1000 kr, boka i god tid) samt Iguazu -Rio (från 600 kr, boka på plats i Iguazu). I övrigt skulle jag åka buss.

Kan vara lämpligt att göra några stopp längs vägen mellan Uyuni- Asuncion- Ciudad del Este och Iguazu. Annars blir det väldigt lång bussresa (över 40 timmar till Asuncion med byten).
27 feb. 2020 09:44 (redigerad)
Hej,

Vad roligt med resa till Sydamerika - kontinenten har massor att erbjuda utöver det ni planerar. Jag har rest runt där i 10 månader och fick ändå välja ut det mest intressanta. Allt handlar ju om intresse, prio och vilken tid man har. Att tänka på generellt är att det är väldigt långa avstånd - så har man några veckor är det rimligt att inte lägga alltför mkt tid på att resa runt för mkt. I Peru är bussarna bekväma och bra att resa med, man kan välja väldigt bra standard som är som 1a klass på flyget. Jag har skrivit mkt på min blogg som kankse kan hjälpa er. Jag tyckte mkt om norra Peru och de vandringar som finns där, betydligt mindre turism - rekommenderas. Amazonas är också något som är värt att fundera på!

Hör gärna av dig om du har fler specifika frågor!

Här är tips på några inlägg
https://lyckligochlevande.nu/blog/säsongsguide-till-sydamerika-komplett-guide-till-när-det-är-bäst-att-resa-vart
https://lyckligochlevande.nu/blog/se-göra-i-peru
https://lyckligochlevande.nu/blog/vad-du-bör-veta-innan-du-reser-till-bolivia
https://lyckligochlevande.nu/blog/att-se-göra-i-la-paz-2