Resrutt, koh lanta, koh mook, koh lipe

Av Jan22
11 jan. 2016 11:22
Visningar: 441
Hej,

Planerar en resa till början av november i år.
Tänkte starta och vara ca 1 vecka på koh lanta, därifrån ta long tail båtar/vi är 10 st i sällskapet) ut på koh mook och koh kradan som dfagsutflykter.sedan bo på koh lipe i ca 1 vecka.

Har några frågor;
Är vädret ok i början av november, vet ju att regnperioden precis ska vara över .
Är det bästa att göra dagsutflykter från koh lanta till dessa öar eller från koh lipe?, Var bor man bra för att ha närhet till longtailbåtarna ut till dessa öar på koh lanta i så fall.

Är det bättre att ta sig till pak barra och ta speedbåt därifrån till koh lipe eller funkar det likabra från koh lanta. Det blir väl kortare båtfärd från pak barra. Hur blir det kostnadsmässigt med dessa två alternativ?

Har ni andra förslag eller tips på resrutt, vi kommer vara i två veckor och vill inte byta boende för många gånger. Vi är som sagt 10 personer (vuxna och barn).
/Janina
Av Sierra
11 jan. 2016 23:25
Att åka longtail till Mook/Kradan från Lanta är kanske ingen bra idé i början av november då sjön och vädret inte är att lita på. Till Lipe skall ni åka speedboat eller färja.

Ni kan inte åka på dagsutflykt till Mook/Kradan från Lipe, det är för långt och ni får ej heller någon som vill ställa upp med sin båt.

Speedboat från Lanta till Lipe tar 3 tim med korta stopp efter vägen.

Minibuss från Lanta till Pak Bara tar ca 5 tim och ni behöver 2 bussar. Pris ca 5800 THB/buss. Från Pak Bara tar det 1,5 tim med speedboat till Lipe..
Du har info om speedboat priser här (de kan kanske vara något förändrade nästa säsong): http://thaibeachtravellers.com/
Av Jan22
12 jan. 2016 08:45
Hej, tack för snabbt svar. Tycker du det är helt fel att åka i början av november? Är vädret väldigt osäkert den tiden att du skulle avråda från att åka dit vi ska?

Hur tar man sig i så fall till Mook och Kradan från lanta den tiden på året?

Är det bättre att börja på Lipe och avsluta på lanta?
Av Sierra
12 jan. 2016 10:49
Personligen skulle jag inte åka i början av november pga det osäkra vädret...

Problemet med speedboat är att trafiken inte rullar dagligen förrän 20 nov. Dock går en transfer udda datum från Lanta till Lipe och jämna datum åt andra hållet 20/10 - 19/11.

Det finns även möjlighet att åka färja med Tigerline men det är inte presenterat ännu när de börjar sin trafik nästa säsong. Troligen i början av november.

Om det inte finns båttrafik när ni vill åka får ni åka båt 30 min till Mook från Kuan Thung Ko Pier i Trang province och sedan därifrån till Kradan.