Resrutt Amalfi

8 juli 2013 10:58
Visningar: 722
Jag och min sambo tänkte ta en Italiensemester i slutet av juli i år och har hittat billiga flyg till Rom. Tanken är att göra Amalfi med hyrbil med utgångspunkt Rom, längre än så vet vi inte. Vad är ett måste och vad kan vi hoppa över? Fokus för resan är god mat och bad, då jag är gravid kommer inga hajker att läggas in på schemat om man säger så. Det jag önskar tips om vart man ska övernatta och hur länge. Hur skulle din resrutt se ut om du var i vår sitation? Vi hoppar gärna över allt för stekiga och snobbiga ställen, gärna mer genuint och havsnära. Vi har varit i Rom flera gånger tidigare så en natt räcker gott väl. Tacksam för alla tips!
Av Pehag
8 juli 2013 15:17
Hej!
Vi är precis hemkomna från Italien med bl a både Rom och Amalfikusten.
Vi bodde i Positano på den mindre stranden Il Fornillo (ca 400 m promenad från Positano hamn/huvudstrand). Där finns hotellet Pupetto - helt strandnära. Vi hade rum med balkong mot stranden. Jättefint. Hotellet är dock lite slitet och absolut inte flashigt på något sätt, men det finns en restaurang med bra mat och de är väldigt vänliga. Dock var det det dyraste hotellet av de fyra vi bodde på under Italienresan (förutom Rom även Venedig och Pompei). Jag vet inte om jag skulle kalla Positano för stekigt eller snobbigt, men om vi åker igen så är jag inte säker på att vi skulle välja att bo i just Positano. Det var väldigt mycket folk och det ÄR dyrt. Är man förberedd på det och kanske inte behöver bry sig så låt gå. Men vi hade kanske valt exempelvis Minori - som jag tyckte var väldigt tilltalande när vi passerade.
Nästa sak att fundera över är det här med hyrbilen.
Det är saftiga depositioner på hyrbilarna i Italien. Vi fick en deposition på 1000 euro reserverad på vårt VISA-kort under resan (Holiday Autos). Reservationen är släppt nu, utan att de tog något extra, men med den trafik som är och den totala nonchalans för bilars värde som råder i Neapelregionen, så hade vi vid flera tillfällen "andan i halsen". På plats i Positano fick vi lämna vår hyrbil i ett garage rekommenderat av hotellet (14 euro / dygn - "special price only for you") - det var ca 200 trappsteg från hotellet. Detta gjorde att hyrbilen faktiskt stod där under våra 3 dagar i Positano. Det hade varit bättre för oss att ta tåget till Salerno (exempelvis) och sen bussen till Positano (inga bekymmer även om ni skulle välja Minori ;)). Det är gott om vägtullar mellan Rom och Amalfikusten också.
Nåja, nu känns det som jag bara sagt vad vi inte skulle göra igen.
Jag vill dock framföra att det finns alla möjligheter att få en fantastisk resa.
Kolla in mitt resealbum med bilder och kom gärna med frågor sen :)
Lycka till!
/Pernilla