Resplan för roadtrip i Kalifornien

Av Leffler
23 aug. 2015 09:16
Visningar: 356
Hej! Jag och min pojkvän planerar att resa till USA i maj nästa år. Då är vi 21 och 23 år gamla. Vi är Sportiga, gillar äventyr, party, mat, film, tivolin, jaa det mesta ungdomar gillar. Pengar finns, vi vill bara få den bästa upplevelsen för inte alldeles för mycket pengar!

Vår tanke är att resa till Kalifornien och bila runt där. Jag har fixat ihop en liten resplan och tänkte höra lite vad folk tycker om den innan vi bokar. Vad som är rimligt, om vi har för bråttom iväg på vissa ställen osv. Om ni har tips om vad man kan göra för kul där, eller har alternativ till det vi bestämt hittils så skriv skriv skriv här! Alla tips är vädefulla!
Resplanen ser ut såhär:

1. 5 maj flyger vi från Arlanda med norweigan 10.00 och landar 12.00 i LAX, Los Angeles. Där har vi tänkt att bo i Hollywood i 4 nätter. Hotellet vi har hittat här heter The moment hotel och verkar ha bra läge. Det ligger på sunset blvd. Under dessa fyra dagar vill vi gå på universal, disney land, warner bros, six flags och se de typiska turistställena i hollywood/beverly hills. Checkar ut gör vi 9 maj.

2. Den 11 maj har vi hotell bokat i las vegas. Då har vi två dagar från att vi checkar ut från Hollywood att göra det vi känner för. Ex: Stanna längre i hollywood, uppleva saker på vägen, eller bara åka tidigare till Las Vegas. Bilturen dit verkar ta ca 4 timmar totalt.

3. I las vegas har vi 3 nätter spikade som vi hoppas att vi hinner med allt på. Vi vill såklart festa lite och spela och leva lyxigt på de billiga hotellen. Sen vet jag inte om det finns mer spännande saker att göra där?

4.14 maj checkar vi ut och beger oss mot Grand canyon. Vi tar "den undre" vägen förbi "Hoover dam" för att kolla in den lite grann. Restiden verkar vara 4 timmar ca. När vi kommer fram går vi och tittar i parken. Hur lång tid behöver man för att se det "man vill se" där? Vi övernattar vi på Grand canyon på ett boende i parken som vi bokat med grandcanyonlodges.com.
15 maj antar jag att vi tittar lite mer i parken ( om vi inte är färdiga) innan vi beger oss vidare.

5. Sen går bilen vidare uppåt mot Zion National Park. Där övernattar vi en natt 15-16 och går på parken dagen efter. Eventuellt dagen innan också beroende på hur mycket tid vi har.

6.16 maj På kvällen när vi är klara med Zion tänkte vi bila mot "Death Valley. Det är något vi är sugna på att se. Där runt i kring tänkte vi ta in på motell natten 16-17. Hur lång tid behöver man på sig för att se allt? Åker man bara igenom och fotar lite? Eftersom vi åker i maj lär det ju vara väldigt varmt så frågan är om vi ens kan bo i närheten eller åka igenom?

7. 17 maj åker vi vidare när vi sett det vi vill se i death valley. Och styr bilen mot Yosemite. Resan dit tar ca 3 timmar så vi bör ju anlända innan kvällen.
Vi räknar nog med en övernattning i/kring yosemite. Bör man boka den i förväg såsom med Grand canyon? 17 och 18 maj går vi och tittar i parken.

8. 18 maj åker vi med bilen in till San fransisco. Tar ca 3 timmar. Därifrån vill vi bila till Muir woods och kanske se alcatraz. Räknar med 2 nätter där som vi planerar att boka i förväg. Vi tänkte boka 21- 23 maj. Dvs 3 nätter senare än när vi nu beräknar att anlända dit. Då har vi 3 nätter till godo innan om vi vill stanna längre på en plats eller se nånting mer på vägen. Och känner vi att vi är klara med allt ändå, och följer tidsplanen, borde vi väl kunna hitta ett boende i/kring san fransisco utan problem?

9. 23 maj När vi är klara i San fransisco tänkte vi bila ner till Los angeles igen som tar 5,5 timmar. Då har 3 dagar och två övernattningar på oss. På vägen tar vi in på hotell/motell. Vad kan man göra på vägen här? Flyget hem går 26 maj från Lax, Los angeles. Vi sover natten 25-26 i LA.

Är den här reseplanen bra? Är den rimlig? Är det något vi missar på vägen som är häftigt eller så? Är något överskattat? Är det bra med den här "flexibiliteten" som vi har att vi inte har allt bokat. Eller är det riskfullt? Vilka ställen/aktiviteter måste man boka i förväg?

Det vi planerar att boka i förväg är:
Flyg
Hyrbil
Hotell i LA, Las vegas, san fransisco.
Stuga i Grand canyon

Mvh Ellinor
23 aug. 2015 11:10
Bra plan!

Hur länge man vill stanna på resp ställe är ju väldigt individuellt. Jag hade, om jag var i er ålder, lagt någon natt till i LV och åkt nertill San Diego någon natt med en party-tur till Tijuana...

Missa inte sunrise i Grand Canyon och boka Alcatraz lång tid i förväg,
23 aug. 2015 23:35
Ser i det stora hela ut att vara en bra resplan. Verkar absolut rimligt och ni får säkert en fantastisk resa.

Några synpunkter:

Med fyra nätter i Los Angeles får ni inte riktigt fyra dagar i staden utan snarare tre och på den tiden hinner ni inte med allt det som du nämner. Du får nog räkna med att varje nöjespark tar en hel dag vardera och om ni då besöker Universal, Disney och Six Flags har ni era tre dagar bara där och ingen tid till se själva staden. Alltså måste ni antingen prioritera vad ni vill göra alt. lägga till fler nätter i LA antingen i början eller slutet av resan.

Se till att boka boende i Yosemite långt i förväg om ni inte vill bo en bit utanför själva parken. Jag skulle rekommendera i alla fall två nätter där så att ni får en hel dag inne parken.

Två nätter i San Francisco är i alla fall en för lite, i synnerhet om ni tänkt besöka Muir Woods, och om jag var ni skulle jag boka till åtminstone en natt ytterligare där. Att bara ha en hel dag i San Francisco vore synd - det är en väldigt trevlig stad.

Den snabbaste vägen från San Francisco till Los Angeles tar runt 6 timmar att köra, men de flesta som gör en sådan rundresa som ni tar inte den snabba vägen utan den så kallade Highway 1 som går längs kusten med många fina stopp. Den tar 10-12 timmar att köra sammanlagt och är rekommenderad att slå ut över en eller helst två nätter.

Angående er flexibilitet så kan man säkert göra på det viset, även om jag personligen föredrar att planera mer i förväg. Finns dock såklart fördelar med att kunna vara lite spontant.
Av Leffler
24 aug. 2015 09:35
Tack, känns skönt att höra att vi inte är helt ute och cyklar med vår planering. Nu i eftertanke känns det faktiskt som att vi behöver mer tid i LA. Vi vill ju se, Universal studios, Disney land, Warner bros, Venice beach, vattenlandet, Hurricane harbor, och allt som Beverly Hills och Hollywood erbjuder såsom Hollywoodskylten och Walk of fame. Vi förlängde vår vistelse i LA med två nätter. Nu har vi sex nätter, med möjlighet att förlänga med 1-2 nätter innan vi beger oss mot Las Vegas.

Vi har även ändrat, så vi har möjlighet att ankomma en dag tidigare till Yosemite. Då har vi möjlighet till två nätter i/omkring Yosemite varav 1 natt vi bokat i förväg i parken.

San fransisco. Vi har 3 nätter där med möjlighet att stanna 1 dag extra om vi känner för det. I sådana fall har vi 2 dagar på oss + (hemresedagen om det skulle behövas) att åka ner till LA. Flyget den sista dagen går inte förrän 18.00 men vi planerar att sova den sista natten i LA, för bekvämlighetens skull och för att slippa stressa.

Resplanen ser nu ut såhär istället:

1. 5 maj. Flyg till Los Angeles
2. 5-11 maj. Sex nätter i LA.
3. Flexibilitet. Stanna i LA/Åka i förväg till LV/Annat.
4. 13-16 maj. 3 nätter i LV.
5. 16 maj. Åka till GC undre vägen, se Hoover dam/Gå i parken.
6. 16-17 maj. Övernatta en natt vid GC ”Bright angel lodge”.
7. 17 maj. Se mer i parken. Åka till Zion NP.
8. 17-18 maj. En övernattning i Zion NP.
9. 18 maj. Se Zionparken, åka mot Death Valley.
10. 18-19 maj. Sova på motell på vägen.
11. 19 maj. Se Death Valley och åka vidare mot Yosemite.
12. 19-20 maj. En natt till på vägen alternativt tidigare ankomst och en natt mer i Yosemite.
13. 20-21 maj. Gå på Yosemite. Övernatta 1 natt.
14. 21 maj. Åka till San Fransisco.
15. 21-24 maj. 3 nätter i SF. Se Muir Woods/Alcatraz.
16. 24-27 maj. Åka till LA. (Alt. Stanna i SF 1 natt till.)
17. 27-28 maj. Sova sista natten i LA.
18. 28 maj. Flyget går hem, 18.00.
Av Mipec
24 aug. 2015 10:04
Det här liknar i mycket den resan vi gjorde i somras, samma sväng ungefär på i stort sett lika många dagar (18 nätter för LA-GC-Page/Antelope Canyon-Zion-LV-Yosemite-SF-HW1-LA).

Nu reste vi med husbil visserligen, men jag tyckte dom restider Google Maps angav var överdrivet optimistiska. I verkligheten gjorde köer och stopp på vägen att det tog minst 50% mer tid än vad jag fick från google maps vägbeskrivningar.

Sen är det naturligtvis en fråga om vad man gillar, men det jag tyckte var dom absoluta höjdpunkterna var naturupplevelserna. Grand canyon - Antelope Canyon - Zion - Yosemite + valarna i SF och längs HW1.

Edit: för mig var den absoluta höjdpunkten vandringen upp på Angels Landing i Zion. Kolla denna film från YT om det är något för er: https://www.youtube.com/watch?v=igI1OFitYFk
Av Marulk
26 aug. 2015 13:28
ni får en fantastisk 'rundresa' från LV till GC o sen vidare mot Zion. Det är en lång resa men mycket vacker. Passa på att besöka Horseshoe Bend strax före Page. Där gör Coloradofloden en 'berömd' krökning. Det är en ganska tuff vandring upp o ner, inga staket vid stupet, men väl värt ett besök. Bilder finns här på RG, bla har vi album från 2013. Zion är en vacker NP både för vandring men kan även njutas av via bil om det är ont om tid. Vi övernattade i St George vid Zion besöket. Staden har många billiga motell. Vägen därefter mot DV kommer bli en lång bildag för er. DV är magiskt med olika naturformationer. Var beredd på backiga vägar och ladda rejält med vatten både för er o bilen. Efter DV rekommenderar jag övernattning i Mammoth Lakes. En mysig vintersport ort på 2000möh. Skulle ni ha ngn dag över, ta en dagsvandring i bergen, helt fantastiska vyer. Därifrån är det sedan lagom avstånd till Yosemite med infart via Tioga Pass. När reser ni i maj? Kolla först via http://www.nps.gov/yose/index.htm på väglag och eventuell vinterstängning. Ni passerar här på 3000möh, med risk för snö ända in i maj. Din tidplan med 3h från Yosemite till SF verkar lite snålt tilltagen, allt iofs beroende på varifrån räknat. Bra val av Muir Woods om ni vill se stora träd. Delen av Yosemite för Sequoia träd är dessvärre stängd tom 2017. Funderar ni på Alcatraz bör ni boka via web i mycket god tid. trist bli stående på Pier utan biljett.
Du skriver resväg 5,5h mellan SF o LA, antar att du då menar I5 som går genom central valley. En rak o stundtals lite tråkig väg men även vackra vyer till höger o vänster. Är det Hgw1 du menar tar det betydligt mer än 5,5h, räkna med 2dgr istället ;)
återkom gärna om du har frågor, som sagt ngr bilder från våra resor här på RG