Resor utanför Rom Hjälp med frågor för en uppgift i skolan

Av Resgnu
22 sep. 2020 17:52
Visningar: 40
Hej! Behöver er hjälp. Jag läser till resekonsult och ska göra ett arbete och behöver göra intervjuer med människor som gärna reser och tänkte be er svara på några frågor....

Detta gäller er som varit i Rom och kan tänka sig att resa dit igen.

Du fundersr på att resa till Italien, mer specifikt regionen Lazio. Du har redan varit i Rom och turistat bland historiska byggnader och beslut den välkända shoppinggatan via del corso. Nu är din tanke att uppleva Rom från ett annat perspektiv, slippa turistfällor och se det genuina Italien.

Ostia, ligger 15 min bilväg från flygplatsen Fiumicino och ca 30 min från centrala Rom med pendeltåg. Orten är vackert brelögeb vid stranden Lido di ostia, här vimlar det var trevliga restauranger som romarna gärna besöker under dom ljumna sommarkvällarna tillsammans med vänner och familj. För den som suktar efter historia och kultur är utgrävningar i Ostia Antica ett bra alternativ för en heldagsutflykt.

Tivoli är vacker och pittoresk bergsby omgiven av vattenfall, där du kan gå bland trånga medeltidsgränder eller besöka vackra trädgården Villa D Este, byggdes 1550 om från ett munkkloster till en imponerande trädgård och är känd för sin fotänsamling och terrasser.

Viterbo Ligger norr om Rom och grundades av etruskerna, staden var under 1200 talet påvarnas residensstad och anses vara en av de bäst bevarade medeltidsstäder i Italien. Reser du hit under den svalare perioden kan du Bada i varma källor.

Frågor som jag gärna vill ha svar på.
1. Hur länge kan du vara bortrest?
2. Vad är din budget?
3. Vad lockar dig till dessa specifika resmål?
4. Vad är syftet med din resa?
5. Vem reser du med (vän, familj, släkt, partner, jobbet)
6. Vad har du för intressen?
7. Vad är viktigt för dig, boende, transport, mat, evenemang, historia/kultur?
8. När på året vill du helst resa?
9. Hur vill du resa till destinationen och varför?
10. Har du varit i Rom tidigare, hur många gånger?
11. Vill du bo på en plats eller kan du tänka dig att flytta mellan orter?
12. Vilka bekvämligheter och behov är viktiga för dig för bästa upplevelse?
13. Vad vill du göra på din resa?
14. Varför vill du resa hit, vad lockar?
15. Vad är dina förväntningar på resan?
16. Känner du att du saknar något från tidigare resor till Rom?

Jag kommer att sammanställa svaren från er men kommer inte publicera några namn och allt ja samlar kommer att kastas sedan efter att arbetet är klart. Hoppas ni har tid och lust att svara, tack på förhand.

Maria