Resmål Rhodos?

25 dec. 2015 09:11
Visningar: 491
Jag och min familj planerar en resa till Rhodos i maj, men vi har inte riktigt bestämt ännu var i Rhodos vi ska åka. Vi vill ha möjlighet till det mesta, fina och lugna stränder, bra utbud av restauranger och shopping men också få känna av den grekiska kulturen och inte bara "stad".

Är Rhodos stad något att rekommendera eller är det mer "storstad"? Vad säger ni om Ixia och Faliraki?
Av Alexxx
16 jan. 2016 09:36
Har bott och jobbat på Rhodos i två år, och en resa till Rhodos i maj kan vara helt underbart. Perfekt väder och inte lika mycket folk. De ni söker hittar ni inte riktigt i varken Rhodos stad eller Faliraki, dessa ställen är mer "festställen". Faliraki har en fin strand, men är inte så trevligt som ställe. Visst är det trevligt, men inte jämfört med vad man kan få på Rhodos :)

Rhodos stad har dock mycket mer än fest att erbjuda, men stränderna är inte jättefina däromkring. Inte heller i Ixia. De finaste stränderna hittar man längre söderut, t.ex i Afantou, eller Lindos.

Rhodos stad är dock bra att utgå från och ni kommer säkerligen att vilja gå runt en hel del i gamla stan och runt mandrakihamnen. Supermysigt och trevligt med många cafeer, butiker och barer och restauranger. Har ni planer på att hyra bil kan jag rekommendera Rhodos stad. I maj månad är det fortfarande relativt lugnt i Rhodos stad och ju närmre ni kommer gamla stan, desto mindre stöter ni på fulla och gapiga skandinaver :)

Vill ni verkligen ha det lugnt och nära till fina stränder kan jag rekommendera Lindos. Men där är verkligen superlugnt, men genuint och härligt. Även därifrån är det enkelt att hyra bil eller moped för att ta sig till Rhodos stad eller andra stränder.

Kan rekommendera att du läser mer på http://www.destinavo.com/rhodos-reseguide

Har du några frågor så svarar jag gärna, kan ge tips om allt möjligt :) Kan Rhodos in och utan till.