Reskompis till Norge, jobba i norge höst 2013.

15 juli 2013 02:27
Visningar: 684
Hej!
Är en 20-årig tjej från Västmanland, har som så många andra tröttnat på min tråkiga vardag och därmed bestämt mig att flytta till Bergen eller ev annan ort i Norge. Jag är en tjej med stort intresse för musik & mode, ser mig som en positiv/lättsam och glad person, tycker även det är kul att träffa nya människor.
Från början hade jag bestämt att åka med en kompis hemifrån tillsammans till norge, men hon hoppade av i sista minuten, så nu söker jag någon likatänkande som är sugen på att dra till norge och jobba/dela lägenhet med osv. Planen är att jag åker till Norge snarast, ska över till Bergen från och med 16-21 och söka jobb på plats.
Hör gärna av dig!
Av Idaanna
7 aug. 2013 22:35
Hej! Jag är också sugen på att dra till Norge i höst, september-oktober har jag dock tänkt mig, för att sen jobba några månader och sedan resa. Är nämligen också på jakt efter någon att dela boende med då det är rätt dyrt där. Planerar du fortfarande att åka eller är du redan där?
7 aug. 2013 22:45
Hej! Nej jag har inte åkt än, utan söker fortfarande jobb!!
Vart i Norge har du tänkt att åka till?
10 aug. 2013 23:25
Hej! Jag har också planer på o åka till Norge o jobba o vill gärna dela lägenhet med nån/några! :) har samma plan att jag vill jobba för o spara till en resa! hade tänkt åka första veckan i september, vart har jag inte bestämt än helt har mest sökt jobb än så länge. Kan åka vart som helst i Norge, hade tänkt flytta dit jag får ett jobb men hittar jag inget innan jag åker flyttar jag dit ändå o söker jobb på plats. Har tittat lite på sydvästra Norge på lite mindre orter där det är billigare med o hyra;) När hade du tänkt åka? Vore kul om vi kunde åka flera tillsammans! Maria
11 aug. 2013 15:41
Hej!

Känner precis som ni för att dra till Norge (kanske främst någon större stad som Oslo/Bergen men kan tänka mig annat också) och jobba i kanske ett halvår/ett år!

Skulle åkt med en kompis för att jobba en jäkla massa, och spara pengar till resa, men hon backade ur för ngr dar sen. Känner alltså att det skulle va kul att hitta några att åka/dela lägenhet med! Skulle gärna flytta i slutet på augusti/början på september.

Bor i Stockholm, tidigare jobbat på gröna lund, tycker om äventyr, nya människor, nya platser, chillhäng, osv. Ser också mig själv som en positiv/lättsam och social person så hör av er om ni fortfarande har planer på att åka!
11 aug. 2013 21:32
Hej va kul att du känner likadant!!
Hur har ni gjort när ni sökt jobb osv?
Jag här sökt över 50 jobb, kontaktat en del och pratat med chefen/huvudansvarig men inte få något vidare svar...
11 aug. 2013 22:29
Va roligt då är vi några!:) jVet inte riktigt hur man ska göra men jag har sökt jobb som bara den på olika sidor, finn.no, arbetsförmedlingen, cribs norge, sverige-norge:) ja lite såna, o lagt in mitt cv på olika sidor! Vore skönt att ha något när man kommer dit! Vilken slags jobb har du sökt? Mest sökt cafe o butiksjobb men även sökt flera burgerking o mcdonalds jobb, känns som att det får bli nåt sånt i "värsta" fall;)
11 aug. 2013 23:00
Kan väl också presentera mig lite!:) är från stockholm men har bott i lund ett år och pluggat. Nu ska jag ta ett studieuppehåll ett tag och vill jobba för o tjäna pengar till en resa! Mina största intressen är mat o bak, resor! Favoritresmål är italien o indien:) också jobbat på gröna lund! Jaa vill ut på en längre resa, träffa nytt folk, käka god mat, festa, ha semester! :)
11 aug. 2013 23:23
Vad kul att ni svarar så snabbt! :) Donajagger, har du redan varit förbi i norge/är där nu? Såg att du skrev nåt om det. Mariajoan, kul att du också jobbat på grönan och är fr sthlm haha!

Har sökt kanske 10-20 jobb i Oslo, har inte sökt på nån annan ort än. Har dock bara fyllt i webplats-annonser, inte ringt upp eller nåt sånt och inte heller fått ngr svar... (fast sökte för 1-2 veckor sen så kommer förhoppningsvis snart). Är också mest intresserad av butik/caféjobb, men kan tänka mig "sämre" jobb i värsta fall.

Skulle ni vara intresserade av att söka bostad tillsammans? Efter vad jag hört från vänner och bekanta verkar det lättast att få jobb på plats, så det kanske kan va en bra idé att hitta bostad först.
11 aug. 2013 23:33
Jag var i Norge (Bergen) den 16-21 juli och delade ut cvn på plats, hann även gå på en intervju där jag dessvärre inte fick jobbet, men jag söker konstant på nätet finn, nav osv.
Jag har också hört att det kan vara enklare att få jobb på plats!
Ja jag skulle kunna tänka mig att hitta bostad tillsammans med andra (helst enbart) tjejer.
Förresten hur gamla är ni tjejer?? :)
11 aug. 2013 23:43
Ahaa, då har du ju lite erfarenhet/koll på the do's and the don'ts :) Tror verkligen det är så.. var väldigt många på mitt gamla jobb som drog till norge förra hösten och alla fick jobb antingen första dagen de delade ut CVn eller andra dagen eller max inom en vecka.. så tror jobben löser sig. Däremot tycker jag det verkar svårare med bostad... men adda mig på fb https://www.facebook.com/sofia.mentzer

Jag är 19 år gammal, tog alltså studenten i år! Ni då?
11 aug. 2013 23:51
Jag delar gärna bostad!:)har också hört att det ska va enklare när man väl e där, o då kan man gå runt i området o söka o snabbare gå på intervjuer o sånt också, blivit tillfrågad att komma på två intervjuer men inte kunnat gå på dom när de ville eftersom jag är i sverige:/ (visserligen bara burger king o säljjobb men;) ) men vart har ni tänkt åka? Åker vartsomhelst:) hybel.no e en bra sida som jag tittat på en del! jag är 21! :)
11 aug. 2013 23:59
Både jag och nej, alla arbetsgivare är så olika.
Men jag har absolut inga problem att prata med butiks chefer så,
Har också valt att inrikta mig på just butik/café.
Jag tog studenten förra året och är alltså, 20 år! Fast det kanske ni redan läst ;)
&& mitt namn är då Alexandra!
Jag blir tveksam nu i efterhand om Bergen är den stad jag vill satsa på pga att jag har lite svårt att förstå vad dem säger där uppe, men min pappa är norsk, för det mesta förstår jag. Tänk er skånska fast på norska.
12 aug. 2013 00:01
Har också kollat in hybel.no & cribsnorge!!
12 aug. 2013 00:06
ahaa... oj, är det så svårt att förstå? Kanske inte så bra.. Bergen är väl också väldigt regningt, regnar väl i princip varje dag där. Jag kan egentligen tänka mig att åka lite varsom, fast helst inte helt ute på vischan.

Funderar på om det kanske också är lättast att hitta bostad på plats. Man kan ju iofs söka runt lite och kolla om man kan få till flera visningar på olika lägenheter/rum under samma vecka och att man då kan åka dit ngr tillsammans... Jag och en annan tjej, som upptäckte att vi är ute efter ungefär samma saker har sökt runt en del och också kommit fram till att det kanske skulle vara lättare att hitta bostad/jobb om man hjälptes åt några stycken... Så vi tänkte helt enkelt kolla om vi kunde få ihop nån grupp på fb där vi kan postea bostäder/jobb/whatever och kanske se om vi hittar nåt tillsammans.
12 aug. 2013 00:14
Ja dom är bra! Skulle ni kunna tänka er o bo på en mindre ort? Har tittat en del på orter söder om oslo o de känns som att man kan få billigare o fler alternativ kollade tex. kristiansand snabbt o där kunde man hyra en lägenhet för tre pers för totalt 9300kr bara :) andra 4or på ställen som oslo har vart närmare 15000, men då kollade jag inte storleken eller nåt;) kanske är mindre jobb på ett mindre ställe förstås.. :)
12 aug. 2013 00:21
Det är inte jätte svårt (det beror ju på hur man själv har med språk givetvis)
Det är ju stor skillnad på bergens norska jämfört med den i Oslo.
I Oslo pratar dem bokmål (oftast den enda norska) svenskar förstår, medans i bergen så pratar dem ny norsk.
Ja men tjejer adda mig på fb, alexandra storholm heter jag där.
Så kan vi pratas mer där kanske??? :)
Av Idaanna
13 aug. 2013 17:40
Hej igen! Jag har läst lite vad ni skrivit och är inne på samma spår som er faktiskt! Har också tänkt att det är lättare att söka jobb på plast, kanske bostad också. Jag heter förresten Ida och är 19 år, tog studenten förra året :) Jag har som mål att jobba några månader (på ett ungefär) och sen ge mig ut och resa! En Facebook-grupp vore jättebra då det är lite smidigare att skriva där och kanske planera lite mer!
13 aug. 2013 18:00
Ida, vad kul att du verkar ha ungefär samma plan! Vi har redan en grupp på fb där vi har diskuterat en hel del fram och tillbaka och kommit fram till vissa saker (vilket inte är jättemånga iofs haha). Om du vill kan jag lägga till dig så kan du se hur vi tänkt och om vi tänkt lika. Vad heter du på fb? :)
13 aug. 2013 18:04
Hej Ida va kul att du känner samma lägg gärna till mig eller nån av oss på fb, så kan vi prata lite mer!
Kram :)
Av Idaanna
13 aug. 2013 18:11
Åh vad kul! Ja absolut, jag heter Ida Sääskilahti :)
18 aug. 2013 17:13
Hejsan!
Jag heter Sofia Carlström och är jättesugen på att dra till Norge! Undrar hur långt ni har kommit i planeringen och om det finns någon möjlighet att jag skulle kunna hänga på er? :D
18 aug. 2013 17:24
Hej Sofia! Vi har kommit så långt att vi preliminärt planerat flytt till Bergen den 2a september:)
Hur/när/var hade du tänkt åka?
18 aug. 2013 18:07
Hej!
Okej :D jag har inte kommit längre i min planering än att jag vill jobba i norge ett tag :) För tillfälligt är jag arbetslös.. så har all tid i världen och kan flytta imon om det skulle vara så ;) har all ni fixat jobb där redan? Hur stort kommer ni bo? Vad kostar boendet i månaden?
Av Tahmina
18 aug. 2013 23:46
Hej!

Mitt namn är Tahmina, 23 i år och planerar (SKA :)) åka till Norge i början på september och jobba några månader. Vill helst inte bo i Oslo då det finns alldeles för mkt roligt att göra (vill spara) men om jag får jobb där så kommer jag såklart inte tveka. Vill också väldigt gärna dela boende :) Ni får väldigt gärna lägga till mig i den facebook gruppen som någon nämnde om här :)
Kramkram
20 aug. 2013 22:17
Hej tjejer ursäkta att jag inte varit så aktiv, men grejen är att vi är redan är 5 tjejer och vi har antagligen redan hittat en potentiell lägenhet och bokat flyg, vi flyttar till Bergen.
Vi har kommit väldigt långt i vårt planerande och har hunnit träffats o så, men om ni flyttar till Bergen så hör gärna av er, alltid trevligt med nya bekanta :)
Kram
Av Tahmina
21 aug. 2013 18:49
Hej!

Ja men jag förstår :) Kul för er! Men ni satsar på att söka jobb på plats alltså? :)
21 aug. 2013 19:06
Ja vi satsar att söka jobb på plats, jag var uppe i bergen i en vecka i juli, men det blev inte mycket napp då.
Så som jag förstått så har andra bekanta berättat att det är enklare att få jobb om man redan bor där på plats.
:)
Kram