Reskompis Europa

Av E_be
12 aug. 2013 11:37
Visningar: 155
Hej!

Jag är en positiv och ressugen 20-årig tjej som blir arbetslös till hösten. Ser det som ett utmärkt tillfälle att resa! Tyvärr har mina kompisar varken tid eller råd, så därför är jag här och hoppas på att hitta någon likasinnad att resa med!

Jag har inte riktigt bestämt hur/var jag vill resa och om jag ska stanna och jobba någonstans. Det jag vet är att jag vill resa inom Europa, och jag vill att det ska ske mellan september-december.

Jag är sugen på att tågluffa genom Europa. Annars är jag också lite smått sugen på att tågluffa inom ett specifikt land, tex Spanien. Skulle man tågluffa i Spanien kan jag även tänka mig stanna ett längre tag i Madrid eller Barcelona, för att jobba.

Finns det någon därute som är sugen på ungefär samma sak som jag, eller har andra planer som ni tror jag kan gilla? Tveka inte att höra av er i så fall så får vi prata vidare på facebook eller skype!
Av Olga93
12 aug. 2013 17:54
Hej! Vad heter du på Facebook? Känner likhet i det du skriver. Och tågluff är något jag funderat på. Har lite blandade tankar. Kan vi pratas vid mera på Facebook? Jag är 19 år, född 1993. Behöver dock vara hemma i mitten av september. Men vi kan väl bolla lite idéer? /Olga
Av E_be
12 aug. 2013 18:22
Du har ett meddelande! :)
Av Talkbox
16 aug. 2013 13:35
Hej! Jag är 22 år och är i samma tankar som dig!

Har nu i några veckors tid funderat på att runt Europa, både med tåg och eventuellt gå. Tyvärr så har jag ingen att resa med heller, så det skulle vara väldigt roligt med lite sällskap.

De länder jag gärna vill åka till är Danmark/Nederländerna/Tyskand/Baltikum.
Kan även tänka mig att åka till andra länder också såklart.

// Emil
Av E_be
17 aug. 2013 15:20
Förutom Danmark så är det ungefär samma länder som jag vill besöka. Är även sugen på Polen, har varit i Krakow tidigare och hade sjukt kul där! Ett + är ju att allt är billigt också.

Är dock sugen på att resa till varmare breddgrader också, dvs typ Spanien. Jag fick precis reda på att jag jobbar September ut (trodde bara att jag skulle jobba augusti), så det blir i så fall att resa i Oktober, vilket gör att jag nästan lutar mer åt de södra delarna av Europa.. Då får det ev bli att ta resten av Europa framåt våren/sommaren.

När tänkte du resa?
Av Talkbox
18 aug. 2013 19:43
Danmark kan jag alltid skippa, det är ju så nära Sverige ändå så jag kan ju alltid åka dit när som helst-

För tillfället är jag väldigt sugen på östra och västra Europa, det finns många länder där jag gärna vill besöka.
Kan förstå att du vill till varmare klimat då du jobbar i September också.
Eftersom att jag kommer att åka nu i början av September så är jag inte så sugen på att åka till de varmare länderna.
26 aug. 2013 22:05
Hej!

Tänkte bara tipsa om vår sida "Ett större Europa" som ger tips till lite mindre kända resmål men som verkligen är värda ett besök. Vi uppdaterar sidan rätt hårt nu under hösten. Undrar du något för övrigt så går det bra att ställa frågor, vi har rest väldigt mycket i Europa, på lite olika sätt.

Bloggen hittar du på http://ettstorreeuropa.blogspot.se/

Finns även en facebook sida länkad till bloggen där vi presenterar nya inlägg och där diskussioner kan föras.