Reskassa/fickpengar Kreta

19 juli 2013 12:06
Visningar: 3983
Hej!
Jag och min sambo åker till Kreta i slutet av augusti och då detta är första gången vi åker utomlands på egen hand så skulle jag vilja ha lite tips på hur mycket fickpengar man behöver ha med sig :) Vi ska vara borta i en vecka. Gällande mat så har vi väl tänkt oss att köpa med oss frukost från någon affär och äta i lägenheten och sen äta ute ungefär 2 ggr/dag. Nån drink lär det bli och kanske även en o annan utflykt, kanske med båt. Skulle inte tro att det blir så jättemycket shopping, mest några souvenirer! Vad tror ni?
21 juli 2013 10:42
Jättesvårt att ge exakta svar eftersom vi alla har olika sätt att se på vad som är en bra semesterbudget, men generellt brukar det vara så här för oss.

Går som alltid på solresa i europa/kanarieöarna bra att klara sig med 300-500kr pers/dag + kostnader för ev. dyrare utflykyter,har hänt att vi kommit undan med 100-200kr/pers för mat o dryck de dagar vi ätit på billig taverna en bit från turiststråken och bara använt benen för att förflytta oss.
mvh. Bosse.
Av Caslin
29 juli 2013 20:38
Hej!

Vi var till Rhodos förra året i slutet av augusti och nu i år åker vi också till Kreta i slutet av augusti, jag och min sambo. Vi räknar med att det är ungefär samma priser där som här i Sverige och utgår från det. Vi äter nog en lättare lunch ute eller så köper vi något från affären och sen äter vi middagarna ute. Frukosten ingår för oss. Båtturerna borde inte vara så dyra. Men räkna i alla fall med att det kostar ungefär som i Sverige med mat och shopping (lite billigare kanske..) :)