Resesällskap i nya zeeland februari 2016

Av Ylvab
6 juni 2015 23:03
Visningar: 73
Tja!

Jag har precis bokat min resa ner till nya zeeland med avresa den 25/1-16 och jag planerar att forska landet i cirkus 4 veckor innan jag åker vidare till australien. Det hade varit roligt med sällskap under den tiden så om det är någon som planerar att vara där eller åka dit runt den tiden hojta gärna till!
Jag är 31 år och är inte ute efter att festa järnet utan se och uppleva så mycket som möjligt under min vistelse.
Av M111a
22 aug. 2015 22:40
hej! jag har funderingar på att åka i slutet av december eller i januari, men det är på idéstadiet än så länge. hur har du tänkt ta dig runt på nya zeeland? :)
Av Ylvab
23 aug. 2015 07:08
Det hade varit kul att hyra bil för att vara så flexibel som möjligt men det lutar mer och mer mot buss och då Naked bus eller Stray.
Av M111a
23 aug. 2015 11:56
jag har inget körkort, vilket är varför jag tvekat angående nya zeeland (förutom den jättelånga flygresan =_=). har dock också kollat på stray och det verkar hyfsat flexibelt plus att de verkar stanna längs vägen om det finns något värt att se. naked bus har jag ingen koll på. har du tänkt göra båda öarna? om vi skulle hamna där samtidigt vore det kul med lite sällskap! jag är ute efter att uppleva naturen, fotografera, göra dagsvandringar, varvat med lugnare dagar med bad etc.
Av Sailski
23 aug. 2015 13:43
Hej!
Jag har varit inne på Nya Zeeland & Australien ett tag nu, egentligen bara inte kommit iväg. Nya Zeeland har jag alltid tänkt att man bilar runt, ev med campingbil på båda öarna.
Australien älskar jag och vill åka dit igen, men dit är det lättare att åka om man inte hittar nåt resesällskap, men tror på bila runt Nya Zeeland. Kan tänka mig att bara åka t Nya Zeeland och ha en månad där. Jag har körkort och kört rätt mycket utomlands. Fick höra alldeles för sent förra året att en kompis skulle åka med tjejkompis, och är grymt sugen på att hitta nån/några som vill med.
Av Ylvab
23 aug. 2015 17:26
Jag hade tänkt båda öarna, vore ju jättekul om vi va 3-4 stycken som kunde dela på hyran för en husbil så vi kunde åka runt i vår egen takt.
Av Sailski
23 aug. 2015 19:21
Låter ju suveränt! Tror min kompis bokade typ campingbil hemma Sverige, men de var ju bara två. Typ man fällde ner säten, fanns kök i bilen osv. Men en husbil ger ju mer plats och är nog ganska vanligt att man hyr och åker runt i. Fördelen är ju att man kan stanna hur länge man vill och bara ta dagen som det känns bäst ;-)
Av Ylvab
23 aug. 2015 20:05
Låter ju onekligen intressant! Man ska bara lyckas hålla sams under hela perioden ;)
Kan ju hyra helt vanlig bil oxå och övernatta på hostels. Alternativen är många!
Av Sailski
23 aug. 2015 20:27
Föredrar nog typ mer husbil, friare och ett vanligt sätt att resa där. Campingarna kan ibland vara mer typ torrdass och de flesta husbilar har dusch o toa.
Är mindre intresserad att bo runt via olika hostels, hyr man ändå bil så kan man ju utnyttja det.
Av Ylvab
23 aug. 2015 20:50
Skönt att höra att det inte bara va jag som tänkte så! Försökte ha ett öppet sinne för alla möjligheterna men nog vore husbil bekvämast :-) det ska bara vara ekonomiskt försvarbart, visserligen tänkte jag inte snåla på min resa men lägger hellre pengarna på upplevelser än transport och boende
Av Sailski
23 aug. 2015 21:00
Håller med helt! Det borde ju vara ok priser, om man delar. Tror det är ett vanligt sätt att resa även om du är backpacker, de flesta hyr ju bil, så ska man ändå betala bensin... Värsta lyxen gör ju inte resan, då tar jag hellre en lyxig hotellnatt än lägger massa på en lyxhusbil... ;-)
Skulle dom sagt gärna vara kul om vi blir några. Jag kan också i jan
Av Ylvab
23 aug. 2015 21:52
Jag har ju som sagt redan min resa bokad och landar tidigt på morgonen i Auckland den 27/1, så jag åker den 25/1 från arlanda.
Får vi med M111a (högre upp i tråden) så är vi 3 och jag pratar med en annan tjej på reskompis.nu. Säkert inte omöjligt att hitta fler som vill dela på en husbil, jag är med i några backpacker grupper på fb där folk annonserar om sånt lite då och då och söker sällskap att dela på kostnader och upplevelser :)
Vore roligt att ha nån/några att planera med oxå
Av M111a
23 aug. 2015 23:06
oj, här har det hänt saker medan jag var borta. husbil låter ju kul! det är ju helt klart en fördel att kunna stanna var man vill och beta av saker i sin egen takt. jag kan som sagt inte köra, men har agerat kartläsare på några resor utan att vi åkt vilse. ;) hur många personer är det vettigt att vara i en husbil tro? jag kan troligtvis också i januari. måste bara kolla med jobbet, men det brukar inte vara några problem att få ledigt.

var i landet bor ni förresten?
Av Ylvab
23 aug. 2015 23:23
Antalet passagerare sätts väl lite efter hur stor bil man hyr men ju fler personer som ska med ju fler viljor som ska komma överrens. Men jag tror att 3-4 är lagom antal, så kan man dela kostnader och körning mellan sig.
Att nån inte har körkort ser jag inte som nåt större problem :)

Jag befinner mig i Uppsala :)
Av Sailski
23 aug. 2015 23:32
Härligt tjejer! Skönt att någon bokat redan, känns som detta kan bli av!! ;-)
Urbra med navigatör!! När jag kollade snabbt runt tidigare ikväll på husbilar/campvans, så stod det nåt om extra förare ok. Hyrt bil i England och då var det ok med 2 förare utan att betala extra för nån. Så det är nog så de tänker.
Såg nu att du Ylvab bokat åka 25/1 alltså blir det februari.. inga problem för mig att åka då istället.
Bor utanför Göteborg
Av Sailski
23 aug. 2015 23:33
Glömde, tror också på 3-4 pers är lagom ;-)
Av Ylvab
23 aug. 2015 23:43
Ja jag bokade redan i juni för detta är något jag bara SKA göra! Tar examen i mitten på januari så det va det som fick bestämma avresedatum för min del, en liten examenspresent till mig själv!
Efter NZ fortsätter jag till australien och efter det (31/3) tar jag några dagar i hong kong. Ifall det är nån som vill hänga på längre..

Sailski, jag ska faktiskt till gbg här i veckan. Tors-lör om du har lust att mötas upp och säga hej? Enklare om man har möjlighet att träffas innan man bestämmer sig för att resa tillsammans lixom ;-)
Av Sailski
23 aug. 2015 23:55
Typiskt, då jobbar jag... I Norge, så jag har råd att resa... haha.
Gick in på sån sida där man kan jämföra massa husbilar, tror en husbil för 4 kan gå på strax under 30 000 för en månad. Fanns också bilar för 3 pers osv.
Alla möjliga priser... bilder och spec...
Kryssade dock inte i att lämna i annat än Auckland, men flera verkar ha att det inte kostar extra att lämna den på annat ställe.
Av Ylvab
24 aug. 2015 00:07
Haha ja det va ju typiskt! Men det går säkert att lösa vid annat tillfälle :)
Jag kan ta kontakt med kilroy i morgon, bokade min resa via dom så dom kan säkert få fram nåt bra erbjudande. Kan även försöka hitta studentrabatt. Kan även se vad backpackergrupperna kan erbjuda i formav tips och idéer.

Smidigast vore ju om man inte behöver återvända till auckland utan tittar först på nord ön och sen sydön.
Av Ylvab
24 aug. 2015 00:30
Det är nog smart att boka från sverige och ju tidigare man bokar ju bättre deal kan man få.
Av M111a
24 aug. 2015 19:17
bra att de inte tar extra för fler bilförare (har varit med om det på en del andra ställen). har för mig att jag läste någonstans att många ställen inte tar ut någon avgift för att lämna bilen på annan ort, eftersom det är rätt vanligt att folk kör både nord-syd och syd-nord. bilarna kör tillbaka sig själva liksom. vet inte om det stämmer, men det vore ju bra. :)

jag bor i stockholm. relativt nära uppsala så det går kanske att ordna att vi träffas också om du vill ylvab! jag ska nog till uppsala i september någon gång för afternoon tea, men vi har inte spikat datum för det än.
Av Sailski
24 aug. 2015 19:52
Ja, jag tror också inte att det kostar något extra att lämna den på nästa ö. Såg samma info typ när jag läste det om 2 förare. Men det får vi ju kolla och kanske välja nån som har så. Lusläsa priser och jämföra nån vecka innan man bestämmer sig. Sen finns det de som har dusch och tom toa. Lite dålig koll på kvalité. Läste nånstans att det mest var typ utedass på camping. Nån som har koll?
Av Ylvab
24 aug. 2015 20:03
Vad jag kan hitta är det ingen större skillnad på att lämna på samma plats eller annan plats. Vill man ha fler än två förare får man betala extra men jag kan inte hitta hur mycket.
Den husbilen man kunde hyra via kilroy hade både dusch och toa, känns som om det kan va värt dom extra kronorna.

M111a, träffas gärna! Har både släkt och vänner i sthlm så jag är där lite nu och då.

Vad tror ni om att försöka få till en gruppchatt någonstans? Typ skype eller liknande?
Av Sailski
24 aug. 2015 20:06
Absolut, bättre än att typ fortsätta här...
Av Ylvab
24 aug. 2015 20:15
Jag har bara ingen aning om hur man gör :P
Facebook? Min mail är iaf (Logga in för att se e-postadress)
Av Sailski
24 aug. 2015 20:25
Min är (Logga in för att se e-postadress) se om vi hittar oss på fb istället?
Av Ylvab
24 aug. 2015 20:37
Jag tror jag har hittat dig, skickade ett meddelande
Av M111a
24 aug. 2015 22:06
med lite detektivarbete tror jag att jag hittade er båda på facebook!