Reserutt Thailand jul och nyår - Västra eller Östra sidans öliv?

Av Avanzaj
25 jan. 2017 08:49
Visningar: 551
Hej.

Vi är ett par på 25år som åker ner till Thailand den 13:e Dec 2017 - 7:e Jan 2018 och har lite funderingar, jag har varit nere i Thailand ett flertal gånger förut men alltid i Mars/April då, öarna jag har besökt är.

Koh-Chang
Koh-Samet
Koh- Samui
Koh-Tao
Koh-Pangan
Phiphi
Koh-Lanta

Planen för denna resa var att börja i BKK en dag, sen åka ner mot Koh Tao och spendera en vecka där, för att sedan åka till Koh Samui och Koh Pangan, problemet ligger i att jag fått uppfattningen om att vädret kan vara väldigt skiftande under Dec/Jan och undrar därför om det är bättre att hålla sig till västra sidans öliv? Exempelvis Koh-Lanta och Phiphi? Vi är riktiga solmänniskor som gillar turkost klart vatten och fina stränder.

Blir det för mycket att åka ner och börja några dagar på Koh Tao och "känna av vädret" för att sedan kanske bege sig mot andra sidan om vädret skulle var dåligt?

Kom gärna med tips.

Vi gillar fina stränder, härliga matställen gärna "lite mer genuint" och inte i stil med Phuket, vill inte heller känna att man hamnat på en charterresa med all inclusive utan gillar lite äventyr med lagom standard.

Mvh
Av Mipec
25 jan. 2017 09:57
Skippa sydöstra Thailand (Tao, Samui, Phangan) denna period (om du inte köper den betydligt större regnrisken), Om du ändå vill dit, lägg in det sent i rutten.
Av Avanzaj
25 jan. 2017 10:28
Citerat från Mipec:
Skippa sydöstra Thailand (Tao, Samui, Phangan) denna period (om du inte köper den betydligt större regnrisken), Om du ändå vill dit, lägg in det sent i rutten.
Hej Mipec!

Jaa det låter ju som en idé, att vi åker från BKK direkt till Koh Lanta, för att sedan åka över till PhiPhi några dagar och ta Tao,Samui och Pangan senare i resan.

Är det smidigt att ta sig mellan exempelvis Phiphi och Koh Tao? En dags restid ungefär? Kostnad? När jag tidigare rest har vi hållit oss på en sida i taget.
25 jan. 2017 15:59
+1 på Mipecs svar. Sydöstra kan vara regnigt vid den tidpunkten.
Av Avanzaj
5 mars 2017 10:56
Skulle någon kunna tipsa om prisvärda hotel på Koh Lanta där det finns mycket restauranger kvällstid på stranden? Lite barer osv.
Av Jo1897
5 mars 2017 18:29
Jag har varit i Thailand under december och januari och har då besökt Krabi,Koh Lanta, Koh Lipe, Koh Mook och Koh Kradan. Hade toppenväder i princip hela tiden :-)