Reserutt Koh Libong, Koh Lipe, Ao Nang

Av Jak123
30 dec. 2019 15:49
Visningar: 122
Hej!
Har kikat runt lite i forumet och märker att det finns en del personer som har väldigt god koll på transporter i Thailand så jag tänkte dubbelkolla ett par reserutter.

Vi anländer till Krabi flygplats tidig morgon och ska därifrån ta oss till Koh Libong. Vad jag kan se är det smidigaste att ta en taxi ner till Hat Yao Pier (behöver förbokas?) och därifrån ta longtail ut till Libong. Finns det alltid longtails vid piren att åka med ut till Libong?

Libong -> Koh Lipe verkar Tigerline Ferry vara enda alternativet.

Koh Lipe -> Ao Nang, är det möjligt att ta sig från Lipe till Hat Yao Pier och sedan taxi därifrån till Ao Nang? Det dyker inte upp som reseförslag men när jag "klipper och klistrar" själv ser det ut som det snabbaste alternativet. Någon som har erfarenhet av detta? Är taxi något som går att hitta på plats vid piren eller ska detta förbokas?

Prio är att det ska gå snabbt och gärna så lite tid som möjligt på skumpiga speedboats.

MVH
30 dec. 2019 17:54
Hej, vi har vart på Koh Libong en gång (några fler på Lipe) men aldrig på Krabi airport. Vi tog bil/taxi från Lanta till piren, vi kom helt oannonserat men vi behövde inte vänta många minuter innan vi kom iväg i en longtail, med nån moped, en stor vatten behållare ngr locals och vi två o våra ryggor. Hade inte den legat där så är jag säker på att dom ringt på nån åt er. Våran resa ner till Lipe var lite annorlunda- thaistyle. Vi bokade på hotellet nån dag innan o åkte longtail ut till en boj i havet där kom strax en speedboat som vi hoppade på, döm om vår förvåning när den inte drog rakt söderut mot Lipe utan in till piren i Hat Yao där fick vi gå av o byta båt för att sen åka ut till samma boj i havet där vi väntade in en annan speedboat gör lite påfyllning av passagerare. Sen gick det äntligen söderut.... Tillbaks skulle jag välja båt till Lanta o taxi därifrån.