Reserutt i Malaysia

15 dec. 2017 15:05
Visningar: 337
Jag och min kille befinner oss just nu i Thailand och den 20e December ska vi vidare till Malaysia. Vi tänkte vara där i max 2-3 veckor. Tanken var att flyga till Kuala Lumpur och sedan vidare till något fint/mysigt ställe och fira jul på. Därefter tillbaka till Kuala Lumpur föratt fira nyår där eller om någon har bättre förslag. Vi kan inte mycket om Malaysia alls och skulle behöva ha hjälp med en lämplig rutt/ställen värt att se. Vi vill se både fina stränder och städer. Vi vill inte ha allt för kort tid på varje ställe utan ha det lugnt. Tack på förhand ☺️
Av Erik777
15 dec. 2017 15:20
Missa för allt i världen inte julskyltningen i de stora galleriorna i Kuala Lumpur, eller KL som alla säger i Malaysia. Mina personliga favoriter är Pavilion och Berjaja Times Square med NU Sentral som bubblare. Första gången någonsin jag kom till KL var på juldagen och jag blev chockad över hur mycket och publikt man firar jul där.

Fint och mysigt ställe, jag tycker att ön Pangkor är både mysig och fin om man gillar stränder. Dessutom på rimligt avstånd från KL. Cameron Highlands är också både fint och intressant om man gillar kullar och frisk luft. Melaka är en trevlig stad och lämplig att avsluta med om ni åker hem från KUL pga läget. Penang och George Town är också trevligt, fast inte lika mysigt som ovanstående. Jag har tyvärr aldrig varit söder om Melaka så vet inte så mycket om Johor. Ostkusten bör man undvika så här års pga monsunen. Annars hade jag föreslagit Perenthian och Kuala Terrenganu.

Angående att fira nyår i KL så ska jag också göra det, för första gången, trots att det väl är min tionde resa till Malaysia eller något sådant.