Reser till Can Cun via New York , hur funkar det med väskor o incheck i USA ?

19 feb. 2013 20:05
Visningar: 423
Till sommaren åker vi till Mexico och flyger från Köpenhamn direkt med Delta Airlines till New York , landar lokaltid på eftermiddagen kl 13:50 på J F Kennedy , har bokat hotell på Manhattan för 1 övernattning , på morgonen lokaltid kl 07:00 går planet till Can Cun med Mexico Airlines också från JFK ,mina frågor om där finns någon som kan hjälpa mig är ,våra väskor som vi checkade in i Köphmn måste man hämta ut dom för att sen checka in dom igen? Hur tar man sig lättast från flygplatsen till Manhattan ? Är det lång resväg från flygplatsen och hur lång tid tar det? Kommer stanna ca 17 dagar i Mexico på olika ställen , när vi sen ska hem landar vi på jFK på kvällen lokaltid kl 22:00 för att sen ta oss in till Manhattan igen för 1 övernattning , vårt flyg går sen på kvällen 20:00 lokaltid tillbaka till Köphmn från JFK och då undrar jag hur lång tid måste man ha tror ni att ta oss tillbaka till flygplatsen iom det kanske är i rusningstraffik på en eftermiddag?? Hoppas att någon kan hjälpa mig:)))
Av Peter_o
19 feb. 2013 21:52
Du skriver inte vilka veckodagar det handlar om, men första stoppet torde det inte vara högtrafik då du ska in till Manhattan. Du bör räkna med en timme för att komma ut från flygplatsen och ca en timme in till stan. Men det hänger ju mycket på var du ska bo. Har du hotell nära tunnelbana så kan du ju åka det, men med flera stora väskor kan det ju vara stökigt.

På tillbakavägen bör du ju vara ute vid JFK och är det en arbetsdag kan du ju räkna med lite längre restid om du åker buss, skyttelbuss eller taxi. (Tunnelbana och AirTrain tar ca 1 timme från t ex Penn Station på Manhattan).

/PeterO
19 feb. 2013 22:57
Citerat från ceciliahr:
har bokat hotell på Manhattan för 1 övernattning , på morgonen lokaltid kl 07:00 går planet till Can Cun med >Mexico Airlines också från JFK ,mina frågor om där finns någon som kan hjälpa mig är ,våra väskor som vi >checkade in i Köphmn måste man hämta ut dom för att sen checka in dom igen?
Ja det måste ni.
19 feb. 2013 23:17
Vi brukar sikta på att vara vid flygplatsen en tre timmar innan avgång, då finns lite marginal för strul på vägen.
Tänk också på att ni måste ha en godkänd ESTA eller visum vid mellanlandning i USA.