Reseplanering Florida

Av Chrloc
1 jan. 2014 19:16
Visningar: 659
Vi ska resa till USA, förts några nätter i NY, sedan ner till Florida och vara där 17-27/2-
Vi har barn som är 6,10 och 12 år.
Vi har flygbiljetter tur och retur NY, ska köpa till inrikesflyg NY-Florida retur.
Vi vill ha några dagar i Orlando. sedan sol och bad, ev se Miami, Key West, Everglades, lite shopping.

Frågor:
1. Flyg: Tänkte boka flyg ned till Orlando, sedan bila nedåt och flyga hem från Miami eller Fort Lauderdale. Vilken av dessa flygplatser är bäst? Viktigt med välfungerande flygplats så vi kommer upp i tid till NY eftersom vi sedan har en separat flygbiljett vidare till Sthlm.
2. Orlando: Hur många dagar? Vilka parker är bäst? DisneyWorld och Universal kanske är "obligatoriskt"? Våra större barn gillar åkattraktioner. Vill också se Kennedy space center.
3. Efter Orlando köra söderut och ha några dagar i Clearwater för riktigt fin beach? Bättre att köra direkt ned till Miami och bada där?

Tacksam för alla tips ni kan ge även hotelltips.
Av Birgere
1 jan. 2014 19:41
Disney 2 dagar, Universal 1 dag, seaworld 1 dag ta sedan Kennedy en dag och kör ner till Miami Beach efter Kennedy. Stanna där resten av tiden och gör utflykter bla till Everglades.
Skippa Key West, inget som ungarna kommer att uppskatta med 10h i bil.
Miami har fler flighter så därför är det bättre att flyga därifrån speciellt som ni inte löst en genomgående biljett.

Boka hotell i Orlando och Miami med uppvärmda pooler.
1 jan. 2014 19:51
Större chans till värme i Miami jämfört med Clearwater, instämmer med föregående kommentar. När dottern o jag var i Florida 5-15 mars i fjol gick det inte att bada i Clearwater, ca 14 C o blåsigt, betydligt behagligare i Miami.
Av Chrloc
1 jan. 2014 20:49
Tack, vilka toppensvar konkreta och bra!
Lägger till några fler:
1. Vi börjar med 4 nätter i NY, sedan 10 nätter i Florida, lagom fördelning? Kanske räcker med 3 i NY?
2. Kennedy Space center: Kan vi ta det på vägen ned till Miami eller för lång körtid?
3. I Miamiområdet bäst att bo i Miami eller Fort Lauderdale? Vilken har mest att se/bästa stranden?
4. Flyg hem: ja som "Birgere" skrev har vi inte genomgående biljett, har köpt Sthlm-NY nu och ska köpa till inrikesflyg. Hur mycket extratid skulle ni då lägga för bytet i NY? Tror ni man kan checka in bagaget ända till Sthlm när man checkar in i t ex Miami?
Av Birgere
1 jan. 2014 21:19
även 4 nätter i nyc är lite

Orlando-Kennedy-Miami är ung 4h körtid lite beroende på start- och slutpunkt, mao det är inga problem att fixa det på en dag..

jag förordar miami beach före miami och ft lauderdale

Eftersom ni inte har en genomgående biljett så är det ert egna ansvar att komma i tid till atlantflyget. Jag hade valt minst 3h mellan flygen (hade det varit en biljett hade 45min räckt). Ni ska inte räkna med att kunna checka väskorna direkt.
Av Chrloc
1 jan. 2014 21:56
Citerat från Birgere:
även 4 nätter i nyc är lite

Orlando-Kennedy-Miami är ung 4h körtid lite beroende på start- och slutpunkt, mao det är inga problem att fixa det på en dag..

jag förordar miami beach före miami och ft lauderdale

Eftersom ni inte har en genomgående biljett så är det ert egna ansvar att komma i tid till atlantflyget. Jag hade valt minst 3h mellan flygen (hade det varit en biljett hade 45min räckt). Ni ska inte räkna med att kunna checka väskorna direkt.
OK tack.
Kollat flyg från Miami och från Fort Lauderdale till NY, finns flera med United, tänkte välja ett som ger oss drygt 4 tim i NY.
Kanske säkrast med Miami som är större om något krångel med flyget?

En helt annan sak:
Simma med delfiner: Var planerar man in det bäst: Orlando eller Miami eller annat ställe?
Av Sv
2 jan. 2014 19:34
Jag kan rekommendera lyxiga Hawks key resort på väg ut mot Key west. Kanonställe! Perfekt för barn/ungdomar i alla åldrar. (Dock dyrt om man inte vill tränga ihop sig med tre barn i två queensize som vi gjorde.) Hotell Aqua i Fort lauderdale är jättemysigt! Mycket varma pooler, säkert 30 grader. 150 meter från stranden. Jättetrevlig personal och bra stämning! Det är dock ofta ganska höga vågor i Fort Lauderdale. Mycket rolig och billig shopping!
Själva Key west i sig är mer ett vuxenställe. Personligen tycker jag att det räcker att ta ett hotell längs vägen i Islamorada/Marathon och resa dit över dagen med barn.
Av Birgere
2 jan. 2014 20:10
Citerat från Sv:
Jag kan rekommendera lyxiga Hawks key resort på väg ut mot Key west. Kanonställe! Perfekt för barn/ungdomar i alla åldrar. (Dock dyrt om man inte vill tränga ihop sig med tre barn i två queensize som vi gjorde.)
HawksCay är ju jättefint... men trångt? När vi bodde där hade vi en jättelik bostad med en liten egen pool.
Det finns ju även en massa roliga aktiviteter att åka iväg på, bla Snuba Diving för den som inte vill/kan snorkla själv. Superskoj för barnen utöver då att simma med delfiner.
http://www.hawkscay.com
Av Chrloc
2 jan. 2014 23:28
Tack för mer svar.
Jag har kikat på Hawks Cay, ser underbart ut och passar oss med barn.
Problemet är bara att eftersom vi bara har 10 dygn i Florida och ska ha några dygn i Orlando + några i Miamiområdet blir det stressigt att hinna med?
Kankse bättre att skippa Key West och helt enkelt ha några dygn i Orlando+några i Miami?
Av Birgere
3 jan. 2014 00:09
Ingen brådska, ni kan ta Hawks Cay nästa eller nästnästa gång i Florida då ni garanterat kommer att återkomma :)