Resekassa Bali

21 feb. 2016 15:00
Visningar: 3877
Hej.
Jag & min sambo ska åka till Bali om en månad. Vi ska vara där ungefär 2 veckor och har bokat boende redan i Kuta Beach.
Vi undrar ungefär hur stor reskassa man behöver, då den ska gå till främst mat och aktiviteter ( te.x. dykning, surfning, vandring, utflykter mm men även lite shopping)
Rekommenderas att växla i Sverige eller kan man göra uttag där? Kan man betala med kort?
Vilken valuta ska man använda USD eller IDR?

Tar även gärna emot tips på vad man kan göra, bra matställen mm :)
Tacksam för svar

MVH Jesper & Tracy
Av Fundin
3 mars 2016 04:28
Hej.

Jag är inget fan av Kuta och är väldigt sällan där. Men vad gäller prisnivån över lag på Bali så beror det som vanligt på vilken nivå ni vill ligga på. Det går att leva väldigt billigt och det går att sväva ut. Jag bor här med min sambo och vi gör av med ca 15k i månaden totalt (inkl boende). Men då ni är på semester så är det klart att ni vill uppleva och njuta av tillvaron lite extra. Så jag skulle säga att förbered er på 15k så kommer ni ha det gött.

Det är IDR som gäller och jag skulle inte växla in något innan. Cash is king men mycket går att betala med kort. Det finns uttagsautomater på flygplatsen men skulle inte det passa så säg bara till taxichaffisen att ni behöver stanna till på en bank på vägen till ert hotell. Tänk dock på att undvika automater som står oövervakade då skimming är relativt vanligt här, jag tar bara ut i automater som är på övervakade områden exempelvis inne på banker och för över pengar till kontot innan jag tar ut så det inte finns en massa pengar där om de skulle lyckas skimma mig.

Ha en trevlig resa.