Reseförsäkring

Av Klara2
18 mars 2010 17:19
Visningar: 2885
Jag har hört, att det inte räcker med reseskyddet som finns i hemförsäkringen, när man ska åka till Turkiet, eftersom det inte är EU-land. Stämmer det?
18 mars 2010 17:47
Det är helt tillräckligt med det reseskydd man har i hemförsäkringen. Man får förstås lägga ut pengar på resmålet om något händer, men du får tillbaka det när du kommer hem. Jag har åkt massor av gånger både till Turkiet och andra länder och har även varit sjuk, blivit bestulen m m och jag har aldrig haft problem med mitt försäkringsbolag vid hemkomsten. Om du är borta mer än 45 dagar då måste du ha ett extra försäkringstillägg. Jag kan tillägga att om du t ex har Vings reseförsäkring så får du hjälp på resmålet och behöver inte ligga ute med pengar. Jag åker till Alanya den 1 sept 1 vecka och nöjer mig med reseskyddet i Folksam.
18 mars 2010 20:30
VISA, AMEX och säkert andra kort ger dig reseförsäkring när du betalar med kortet - kolla vad som gäller :)
Av Veiken
19 mars 2010 09:45
Reseförsäkringen duger gott (45 dagar i hela världen.) Jag tror att försäkringsbolaget skickar pengar om det behövs. Kolla med dom. Betala även din resa med ett kort, typ VISA, så förstärker du skyddet! Avbeställningskydd behöver du inte heller om du betalar med kort. Vi har Folksam och har tecknat något som heter RESKLAR. Även där tar dom avbeställningskyddet!