Resebudget usa??

Av Annaer
2 aug. 2010 12:16
Visningar: 1471
Hej Alla!!

Jag & min sambo har börjat att fundera på om vi ska resa till usa nästa år i juni/juli & vara borta i 5-6 v. Vi har tänkt oss Californien + Las Vegas.

Nu till min fråga, vad bör man räkna med för budget/vecka/dag?
Vi har tänkt oss att hyra bil, bo fräscht men billigt, typ motel6 & liknande där det finns, annars billiga hotel.

Är jättetacksam för all hjälp vi kan få, har letat på internet efter ngr budgetriktmärken men hittar inget bra :-(

Med vänliga hälsningar Anna
2 aug. 2010 12:52
Hej!

Det mesta är ganska lätt att kolla på nätet. Kolla priser på flyg, hotell, hyrbil mm. på några olika sidor t.ex. reseguiden, Expedia, Booking.com, MrJet, EasyCar o.s.v.
Sen får Ni fundera på vad Ni vill göra, priserna på olika nöjesparker, nationalparker mm. kollar man också lätt på respektive hemsida.

Vi har bokat en Resa i höst på 23 dagar, vi har nu kommit upp i ca. 33.500:- för två pers. då är det med Flyg ToR (CPH-LAX), Hyrbil (Midsize SUV 23 dygn), alla hotell/Motell (har valt hotell som verkar okej på Tripadvisor, och som ligger bra men ändå inte för dyra (I Vegas blev det lite lyx men ändå billigt med svenska mått)). Sen kommer inträden, mat, bensin och lite småsaker till.
2 aug. 2010 13:44
Hej!

Frukostbuffé kan du få för mellan $4 och $8 på kedjor som Sizzler, Ponderosa, Golden Corral. Frukost från meny kan kosta allt fr $5 och uppåt beroende på hur mkt du vill ha. Inkl kaffe och juice. Om du är intresserad av mina frukosterfarenheter så skriv till mig. Frukostarna är så rejäla så du står dig i princip hela dagen med lite påfyllning under eftermiddagen.

Vi var nyligen i Orlando (kolla in mina frukostbilder ;) ) och matnotan per dag gick på i snitt 700 kr för två personer. Det inkluderar frukost och vi har varvat med snabbmat men vi har också druckit både öl och drinkar. Outback Steakhouse har supergod mat och är faktiskt riktigt billiga! http://www.outback.com/

Nu tror jag en matnota blir dyrare i California än i Florida. Dessutom - Glöm inte att skatt alltid tillkommer och all dricks ni förväntas ge.

Bensin är billigt i USA - vi tankade för $2.50 per gallon. (ett gallon är närmare 4 L)

Precis som floridasidan.se skriver ovan kan ni lätt kolla upp hyrbilspriser på nätet. Motellkedja verkar ni ha sett ut så boendekostnad borde ni kunna räkna ut.