Resa till västra USA juni-18

Av Moller
26 juli 2018 10:06
Visningar: 220
Hej!

Vi (familjen består av 2 vuxna och 3 barn/tonåringar) spånar på en resa till USA nästa juni, planen är en roadtrip i Kalifornien med en utstickare till Las Vegas. Har läst en del här på forumet och fått lite idéer, men väljer att göra ett litet inlägg för att få konkreta råd och tips! Planen är att flyga till LA, vara där ca 3 veckor och ha en hyrbil under hela resan.

I nuläget har vi planerat lite grovt och tänker ungefär såhär:
Los Angeles, 4 nätter (besök på Universal studios och andra sevärdheter)
Las Vegas 3-4 nätter (med någon dagsresa till Hooverdam eller andra sevärdheter i närområdet)
Sedan resa vidare mot San Francisco (via Death Valley, Sequoia nationalpark), 2-3 nätter på vägen
San Francisco
, 3-4 nätter
Efter det resa mot LA, via Highway 1, med 2-3 nätter på vägen
Avslutningsvis 4-6 nätter någonstans utanför LA (alternativt att man minskar på de nätterna och lägger ut dem längst vägen)

Tar gärna emot förslag och idéer från er som har erfarenheter från området. Är det något vi inte bör missa, bra hotell, mysiga städer osv längst vägen? Planen är att försöka "se så mycket som möjligt", men ändå inte tillbringa för lång tid i bilen. Har aldrig rest till USA förut, men har erfarenhet av att bila i Europa och vill inte riskera att det blir för lång tid i bil där man "blåser" förbi massa trevliga ställen.

En annan fundering är kring budget. Flyg och hyrbil har vi hyfsad koll på. Har också kollat upp priser på sevärdheter och Nationalparker samt nöjesparker. Men är lite mer osäker när det gäller boende och mat?
Är det rimligt att räkna med att boendet snittar 1500 kr/natten? Har kollat lite alternativ som hotell/motell och Air bnb. Vill gärna ha schysst standard med pool i de varma områdena (där man bor flera nätter), medan inledningsvis i LA och SF känns läget viktigare än standarden. Där vi endast bor enstaka nätter kan det vara ok med enklare standard. Sedan är vi ju också 5 st, med ganska stora barn, vilket kanske innebär att vi får räkna med 2 rum på vissa hotell. Vad tror ni?

Sist men inte minst, vad är rimligt att räkna med när det gäller mat? Om man då tänker att man ibland käkar snabbmat och eventuellt kör lite självhushåll? Hur är priserna när det gäller att äta ute? Har också förstått att det kan vara lite si och så med frukostarna på hotellen...

Tar tacksamt emot tips och förslag från er som har erfarenhet av USA och Kalifornien och kanske också gjort liknande resor! Allt ifrån sevärdheter, hotell, städer etc samt lite info om priser och hur ni har räknat på era resor.

Tack!
Av Birgere
26 juli 2018 11:11
Du verkar ju ha riktigt bra koll på vad ni vill göra, saknar kanske Grand Canyon South Rim på resan och att ni lägger sista dagarna i San Diego.
Ang hotell så är det ju som du vet dyrt i SF men "billigare" på andra ställen, men för budgeten skull räkna med att snitta $140-$160/natt om ni vill bo hyfsat bra. Tyvärr får ni nog räkna med att behöva 2 rum. När vi senast kryssade runt på västkusten med 4 barn så har jag för mig vi endast hittade 1 hotell där dom hade 6-beds rum. Annars så fick ungarna dela på ett rum med 2 Queen sängar men dom var vana med det från en massa tidigare resor.
När det kommer till mat, snacks, dryck osv så räkna med $30-$70pp beroende på var ni käkar. Själva brukar vi landa på runt $60 när vi åker. Kan du hitta privat boende med självhushåll o ni stannar några nätter så blir det väldigt mycket billigare. Kolla in VRBO, TripAdvisor och Airbnb.
Ett annat sätt som vi gör i USA om vi reser runt är att boka vi Hotwire.com Där kan man hitta riktigt bra hotell för ofta halva priset men då behöver man ha lite is i magen och lägga lite tid på att undersöka vilka hotell det handlar om.
Av Moller
27 juli 2018 15:44
Tack för svaret och tipsen, superbra med lite konkreta råd! Grand Canyon och San Diego, finns också med på önskelistan. Inledningsvis har vi valt bort dem för att undvika att det blir allt för många mil i bilen. Utgångspunkten med resan var från början att resa längst Highway 1, mellan LA och SF, men sen när man börjar kolla närmare på det så hittar man fler ställen som man gärna vill passa på att se!

Angående Grand Canyon, funkar det att åka dit och övernatta en natt, eller bör man stanna fler nätter när man ändå är där? Är tveksam till att familjen är särskilt intresserad av att vandra någon längre sträcka, tror snarare på att vi i så fall skulle åka dit och kolla på utsikten och solnedgång/uppgång.
Av Marulk
28 juli 2018 09:39 (redigerad)
Utflykt från LV, ta en titt på Valley of Fire. En häftig state park o ger lagom dagstur med inkluderat stop vid Hoover Dam. En dagstur med en övernattning i förslagsvis Tusayan strax utanför är en bra utflykt till Grand Canyon
När det gäller boende i SF, titta på Airbnb eller homeaway. Dessa priser är också högre i SF men tror ni får mer för slanten än motsvarande på Hotel. I SF kan ni även ta ngr dgr norr om. Kustvägen Hgw1 är magiskt vacker norrut. Seqouia o Kings Canyon är ett bra val. Likväl vackert som norra grannen Yosemite men inte lika folkträngd.
Av Birgere
28 juli 2018 10:31
Citerat från Moller:
Angående Grand Canyon, funkar det att åka dit och övernatta en natt, eller bör man stanna fler nätter när man ändå är där? Är tveksam till att familjen är särskilt intresserad av att vandra någon längre sträcka, tror snarare på att vi i så fall skulle åka dit och kolla på utsikten och solnedgång/uppgång.

En natt i närheten av South Rim räcker, helst ska man ju se både soluppgång o nedgång men orkar ni bara med en av dom så fungerar det med.
Av Moller
14 aug. 2018 21:53
Tack för tipsen! Nu lutar det åt att vi lägger till en tripp till Grand Canyon och tar en övernattning där. Funderar också på att avsluta resan med ett par nätter i San Diego. Vi får se lite vad vi hittar för boende osv...
Av Daytona
15 aug. 2018 08:11
Kanske ni ska titta efter att hyra lgh i tex Oakland ist, och ta BART eller en UBER in til SF? Det är dyrt i SF och parkeringar kan vara trixiga att hitta.Har ni lgh så kan ni fixa egen frukost och spara en massa pengar. Av sevärdheterna i SF så rankar vi Alcatraz etta på listan.

I Vegas så bodde vi i lgh på en resort. 15 minuters promenad till stripen. Wyndham Grand Desert, och vi hyrde via en förmedling ( vacationstrategy.com) men man kan hyra även privat på tex homeaway.com. Vi betalade ca 1500 kr för en stor kanonfin top notch lgh med 2 sovrum..