Resa till USA

Av Ivery
11 mars 2021 14:06
Visningar: 236
Hej!

Jag tillsammans med mamma och 2 syskon - 10 och 15 - har tänkt att åka till USA i augusti 2022. Vi planerar att stanna i 14 dagar och tänker att vi främst vill stanna i Los Angeles men samtidigt hinna med några nätter i Las Vegas.

Vilka områden är mest familjevänliga? Har spanat in West Hollywood och rent spontant känns det som en trygg stadsdel.

Vidare till Las vegas har vi inte funderat ut boende än. Är det bäst att hyra ett airbnb lite längre bort från the strip eller är det hotell man ska välja för den ultimata upplevelsen?

Tack på förhand.
11 mars 2021 18:41 (redigerad)
Längs Sunset boulevard finns prisvärda boenden, om man vill ha pool å inte är kinkig fanns för 4 år sedan under 100$/natt. Finns grymt billigt boende längs strippen i Vegas men frågan är vad som finns kvar om ett år utan Europeiska turister....... Vi bodde på lägenhetshotell Dessert Rose nedanför Hoters som var väldigt prisvärt för 4 år sedan med fullt kök. Lägg inte för många nätter på dessa 2 ställen, 3 nätter sedan kan ni uppleva mycket bättre ställen för det finns oändligt en halv dagsresa ifrån. I augusti är det 40 grader i Vegas som kan vara väldigt tröttsamt. Runt SF å i Sierra Nevada äre Svensk sommartemperatur. Jag brukade åka varje september sedan - 05 å var varmt så det räckte då.
Av Stieri
13 mars 2021 16:14
Hej
Vad gäller boende i Las Vegas så finns det om man har en ansträngd budget massvis med små hotell och s.k Lodgar
insprängda bland dom stora hotellen till mycket låga priser, Las Vegas är inte speciellt roligt när du kommer en bit bort
från strippen, särskilt inte kväll och nattetid.
Och skall man ta Taxi varje gång man skall in till centrum så äts den lilla mellanskillnaden upp ganska snart eftersom
att lokaltrafik inte är Amerikanarnas starka gren
15 mars 2021 13:45
West Hollywood verkar vara ett bra val enligt "nätet"....men det är väldigt varmt i LA då, så varför inte bo vid vatten. Santa Monica tex, också säkert. Det går buss dit från flygplatsen, som tar ca 1 timme.

Kollektivtrafiken är för övrigt mkt bra i LA, men man bör informera sig ganska väl i förväg. Att fråga en amerikan om sånt är ingen idé, man vet bara 1 sätt att förflytta sig, med bil alltså.
Informationsdiskarna inne på flygplatsen kan en hel del om sånt.
www.metro.net

Bifogar också lite inför angående Las Vegas.
www.visitlasvegas.com
Av Stieri
15 mars 2021 19:24
Hej
Santa Monica är ett bra förslag, det var trevligt i alla fall för 8 år sedan.
Hotellpriserna vågar jag inte sia om, antagligen högre än inne i LA
Och som Bryce Canyon säger försök att inte lägga så mycket tid i LV och LA och försök ta er till Grand Canyon
Av Loocy
20 mars 2021 16:06
Personligen så tyckte jag att det var skönt att bo väldigt nära The Strip för att slippa transportera mig dit. Men, har man tillgång till bil så funkar det även att bo lite utanför och sen ta t ex Uber eller Lyft dit man ska om man inte vill köra själv. Värt att tänka på är dock att då kanske boende visserligen blir lite billigare men transportkostnaderna tillkommer ju.

Jag har skrivit om mina resor till Las Vegas här om du vill läsa: https://ohdarling.org/usa/nevada/las-vegas
Av Daytona
4 apr. 2021 19:25
Vi bodde på Grand Desert Resort i L.V. Finns på homeaway och airbnb, Superbt boende. En 15-20 minuters promenad till stripen. Bra boende med barn,