Resa till Thailand och Bali

Av Panil
14 jan. 2017 22:55
Visningar: 372
Jag och en tjejkompis sitter och försöker planera en resa till Thailand och Bali nästa vinter. Men då båda studerar behöver vi försöka få lite koll på vad det kan kosta så vi vet hur mycket vi ska spara! :)

I Thailand har vi varit förr men då endast enkel solsemester utan utflykter. Vill vi till Bangkok, Phi Phi och Chiang Mai, mer specifikt fristaden för elefanter.

I Bali har ingen av oss varit alls men har alltid velat åka dit.

Vi är även inte helt överens om vi ska boka hotell innan eller om vi ska göra det på plats. Även längden på resan, vi har tänkt oss 3 veckor men vet inte om vi vill för mycket under den tiden eller om det är lagom.

Resan är tänkt som en blandning av sol, bad, fest och äventyr. Alla tips ni kan ge är guld värda! :)
15 jan. 2017 07:55
Enklast/bäst är om ni bokar flyg Stockholm - Denpasar och sedan hem från Bangkok - Stockholm. I dagsläget kostar en sådan biljett ca 5000:- om man flyger i December, har kollat 7/12 - 28/12. Sök på exv momondo, välj då Resetyp: Flera destinationer.

Mellan Bali och Bangkok flyger ni med exempelvis AirAsia, kostar ca 700-1000:- / pers.

3 veckor låter visserligen väldigt kort om ni vill hinna uppleva Bali, Phi-Phi, Chiang Mai samt BKK. Antingen hoppar ni över Bali helt och hållet eller åtminstone Phi-Phi.