Resa till Sydafrika i Augusti, klimat och safari?

18 sep. 2016 14:04
Visningar: 498
I vår jakt på en resa till nästa Augusti har jag och sambon (båda 25år) börjat kolla på SA.

Enligt resesidor är augusti bra månad för safari, valsafari och simma med vithajar vilket är saker vi vill göra! Har dock läst mycket om att det är dåligt väder och väldigt kallt speciellt i kapstaden.

Så tänkte om folk har tips på en bra reserutt för att slippa iaf de alldra sämsta vädret?

Hur många dagar behöver man tex på varje ställe?

Har funderat på att landa i Johannesburg, hyra bil och köra till kurugerparken. Ta bilen och åka på "eget" safari. Någon som vet hur detta funkar? Nått man måste boka i förväg lr är det bara att köra in i parken?Vi ska isf övernatta på någon av campen som finns, vilka ska man välja och hur många nätter ska man spendera?

Många frågor men hoppas någon kan svara på något iaf 😁
18 sep. 2016 23:40
Hej,
Ja, i augusti är det slutet av deras vinter, som börjar i juni, då var det minusgrader på natten och frost i gräset på morgonen, precis det jag åkte ifrån i mitten av februari. Hur som... Märkte aldrig av dåligt väder egentligen förutom när vi var uppe i bergen i centrala Sydafrika, då regnade det som fan under en natt och en dag. Annars var det bra väder hela tiden. Var iofs i juni.

Det är varmt i norra ZA, där Krugerparken ligger.
Att hyra en egen bil och åka på safari själv i parken är inga problem. De flesta vägarna där är väldigt bra. Ska ni bo i bungalow så ska ni nog se till att boka den i förväg, kan tänka mig att det är en viss åtgång på dem.
Vilka camps som är bra vet jag inte, bodde på ett av dem och vi hade bilar med tält på taket men campingen var fin.
Jag tror inte man behöver boka sitt besök i parken i förväg, det är nog bara camping, eller bungalow som man måste boka i förväg då det är ett begränsat antal.