Resa till SanDiego på höstlovet

27 jan. 2018 19:14
Visningar: 185
Vi planerar att resa till San Diego med våra två barn (14 & 10 år)på höstlovet (26/10-4/11)och vill gärna ha lite tips och råd inför resan. Vi har tänkt vara borta 10 dgr men har inte för avsikt att hyra bil, funkar det att semestra i och runt SD utan bil? Vad ska man prioritera att se/göra? Sea world, valsafari, fisketur är sånt vi har diskuterat. Bada i havet är vad jag förstår inte aktuellt men om hotellet har pool, är det möjligt att bada där tros? Eller behöver den vara uppvärmd i så fall? Kom gärna med tankar och idéer och förslag. Vi är en aktiv, naturintresserad familj.
Av Hawaii
27 jan. 2018 20:54 (redigerad)
Ärligt talat, "aktiv, naturintresserad familj" utan avsikt att hyra bil går tyvärr inte riktigt ihop. SD har ett bra kommunalt transportsystem med bussar och "tram", men det gäller bara de mera centrala delarna av staden. Och där går det som sagt fint att ta sig runt utan bil. MEN, vill ni ha naturupplevelser, och det finns massor av sådana som är ganska fantastiska, så får man ge sig av utanför SD och blir det MYCKET vanskligt att göra de utflykterna utan tillgång till bil. I vissa fall kan det var möjligt att ta sig till en viss plats med buss, men det blir tidsödande och jobbigt. I princip har du 2 möjligheter:
1. hyra bil och ha möjlighet att ganska lätt ta er till fina platser ute i naturen, 30-90 minuter (med bil) från SD.
eller
2. inte hyra bil och missa de flesta av de möjligheterna och i de fallen när det går att ta sig fram med buss, slösa bort kanske 50% av tiden med transport fram och tillbaka.
Bad i havet är inte helt uteslutet, beroende på vilka temperaturer som ni betraktar som acceptabla: räkna med runt +17/18C i månadsskiftet okt/nov. Antar att det finns hotell med uppvärmd pool men vet tyvärr inget om det.
9 feb. 2018 11:32
Tog buss då jag var i San Diego men bussen åkte mest inom själva Downtown, i the gaslight district till Balboa Park t.ex. ska ni se natur utanför staden och stränder längre bort rekommenderas bil starkt! Kalifornien (förutom SF) är relativt bilbundet, du tar dig lättast runt med bil då buss tar väldigt lång tid och kräver många byten...
11 feb. 2018 09:21
Tack för era svar. Vi planerar vidare 🙂