Resa till Paris med kompis

17 nov. 2014 00:48
Visningar: 557
Hej hej allesammans!!
Nu åker jag och en kompis till Paris om lite mindre än 2 veckor och vi har knappt börjat planera vår resa. Detta är vår första gång i Paris och vi har hyrt en lägenhet via airbnb i Montparnasse. Vi tar gärna mot tips på vad vi kan göra och liknande. Vad tror ni att två 18-åringar skulle tycka om att göra i Paris?
17 nov. 2014 15:19
Om ni gillar att shoppa måste gå på Gallerie La Fayette och kolla om inte annat.
Gillar ni lite kultur och vill få in det mesta snabbt så ta en hop-on hop-off buss med hörlurar på så ser ni det mesta.
Annars måste man ju besöka Eiffeltornet, Triumfbågen, Notre Dame, Sacre Ceur och Montmartre med sina mysiga restauranger och gatuliv.
Stadsdelen La Defense är absolut sevärt och häftigt med sin egna Triumfbåge.
Gillar ni konst så absolut Louvren men bli inte besvikna, Mona Lisa tavlan är liten och innanför en massa säkerhetsanordningar.
Bästa underhållningen kanske Lido på Champs-Élysées. en bra nattklubb/bar Hotel Costes.
Lycka till.
Mvh
P.s. Gå inte vilse som vi gjorde första gången vi var där. Ta reda på var ni bor och ta fram en adress så ni hittar tillbaka :)
17 nov. 2014 20:35
Hejsan!
Som vanligt vill jag ju tipsa om min Paris guide som tar upp det vi gjorde på vårt första besök i denna underbara stad, men vi reste på våren och då var det ju möjlighet till lite mer uteaktiviteter som tex picknick, men kolla in "Paris- mina drömmars stad".
Rue Mouffetard Någon matmarknad, Sacre Coure och Montmatre var våra måsten (men vi var ju inte 18...) Nästa gång blir det stand up "How to be an Parisian in one hour" och Edit Piaf restaurangen Le Vieux Belleville, vet inte hur det är men det verkade kul.
Tips på barer och uteställen lämnar jag till någon annan...
Trevlig resa!
Anette