Resa till London med Ryanair - första gången!

3 aug. 2015 18:35
Visningar: 1098
På lördag åker jag och min syster till London för första gången. Vi flyger med Ryanair från Skavsta till Stanstead. Detta är första gången vi reser så det känns lite nervigt, speciellt med mitt kontrollbehov. Vi har biljetter till stanstead express så när vi väl landar i england känns det som att vi kommer klara oss fint.

Jag undrar mer hur det fungerar med flyget. Vad behöver jag göra innan? Jag har förstått att jag ska checka in på nätet. Kan jag checka in både dit och hem samtidigt? Vi har en incheckad väska på hemresan, hur kommer det fungera?

Alla tips och råd och berättelser om hur det går till är välkomna. Är lite nervös faktiskt. :) Resfeber kanske?
Av Cattta
3 aug. 2015 20:01
Hej, vad roligt att ni ska åka till London. Det är smidigt på Skavsta flygplats. Ni ska checka in helst omedelbart om ni vill sitta bredvid varandra på flyget, förmodar att ni inte betalat eller reserverat säten. Det finns en risk annars att ni inte kommer bredvid varandra på planet.
Om in kan checka in hemifrån för hemresan beror ju på när ni åker hem. Man checkar in 7 dagar - 2 timmar före avgång. Ju tidigare man checkar in desto större är ju chansen att ni får sitta bredvid varandra.
Sist fick vi checka in vår hemresa när vi var på semestern eftersom vi var i väg en vecka.

Tänk på att ni måste fixa boarding carden innan ni kommer till flygplatsen, eftersom det kostar ca 1000 kr för varje boarding card att få dem utskrivna. Vid incheckning måste ni skriva EXAKT som det står i passen/id carden. Inget felstavat etc.
Tänk på att vara MINST 2 tim tidigare innan planet går från Stansted för där tar det tid, jag lovar...

Läs på ordentligt under viktig information annars kan det står er dyrt... det är min rekommendation....

Lycka till!
3 aug. 2015 21:14
Tusen tack för svar! Nu har jag checkat in både dit och hem och jag tror vi fick plats på samma rad iallafall.

Vet du (eller någon annan) hur det fungerar med mitt incheckade bagage på hemresan?
Av Cattta
3 aug. 2015 21:24
Ni checkar in bagaget vid rätt gate, innan ni går genom scaningen....Glöm inte att läsa under viktig info om vätskor bl a
4 aug. 2015 15:12
Citerat från Cattta:
Ni checkar in bagaget vid rätt gate, innan ni går genom scaningen....Glöm inte att läsa under viktig info om vätskor bl a
Ja och på Stansted är de petiga med plastpåsar så ta en innan du börjar köa innanför skranken med alla människor ifall du skulle ha någon liten flaska du inte packat i det incheckade.