Resa till Jordanien.

Av Daquiri
16 jan. 2013 19:14
Visningar: 1759
Hur har ni valt att resa till Jordanien? Reguljärt,charter? Några tips på hotell?
Av Hkn
17 jan. 2013 22:06
Reste reguljärt, hyrde bil och fixade det jag behövde själv.

Inget är svårt att ordna i Jordanien. Landet är en promenad i parken för turister.
Du blir väldigt väl omhändertagen och människor är mycket, mycket hjälpsamma.

Skrev ett inlägg för ganska länge sedan där jag beskriver resan tämligen ingående:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/jordanien-6660

Bodde på Le Royal i Amman:
http://www.guidebook.se/archives/414

Och i Sunset Camp, hos Mohammed Sabah Al-Zalabeh i Wadi Rum:
http://www.guidebook.se/archives/458

Underbart land. Framför allt är öknen i Wadi Rum så vacker att man ofta letar efter sin haka. Man tappar den med jämna mellanrum, nämligen.

All the best,

:: hkn ::
Av Daquiri
17 jan. 2013 22:43
Jag har sökt på reguljära flyg och det tar väldigt lång tid att flyga köpenhamn- aqaba. Dessutom går det till lite pengar. Hur är kostnadsläget i landet? Jag är inne på att åka i oktober. Vi vill snorkla, är det enbart aqaba som gäller då eller finns det andra orter?
Av Hkn
17 jan. 2013 23:40
Citerat från daquiri:
Jag har sökt på reguljära flyg och det tar väldigt lång tid att flyga köpenhamn- aqaba. Dessutom går det till lite pengar. Hur är kostnadsläget i landet? Jag är inne på att åka i oktober. Vi vill snorkla, är det enbart aqaba som gäller då eller finns det andra orter?
Nu tillhör jag inte den dykande/snorklande delen av befolkningen, men...
Aqaba är det hörn av landet som har kontakt med Röda havet. Resten är lite dammigare.

Du har ju visserligen Döda Havet också, men då får du en aningen annorlunda badupplevelse.

När det gäller flyg, så går det mig veterligt att flyga Stockholm–Aqaba eller Köpenhamn–Aqaba, och det är väl så direkt som en flygning till Jordanien kan bli.
Jag var dock inte så inne på bad, så jag använde mig av StockholmIstanbul–Amman med Turkish Airlines (ett fenomenalt bra flygbolag, åtminstone så snart man är ombord).

:: hkn ::
Av Daquiri
21 jan. 2013 19:39
Hur är det att köra bil i Jordanien? Behövs internationellt körkort?
14 mars 2013 20:51
Hej !
Jag och en kompis var i Akaba under slutet av oktober 2012, jag måste bara säga att det var en av de bästra semestrarna jag haft. inte riktigt en party stad utan mer en stad om du vill relaxa, då deras egen befolkning är muslimer finns det inte så mycket barer och klubbar i just Akaba.
Apollo brukade åka dit ganska ofta men jag var inne och kollade här om dan och då hade de inga avresor förrens 26 oktober 2013, lite skumt men det kanske är jag som kollat fel.
väljer du hotell så skulle det nog vara bäst att du väljer ett hotell med privat strand eftersom du absolut inte kommer kunna bada på den offentliga stranden, det negativa med att bo på ett hotell med privat strand är att du nästan blir tvungen att boka till all inclusive eftersom det inte finns så många restauranger/butiker i närheten. tips på hotell med egen strand är Marina Plaza, Randisson blue m.m
Annars kan du göra som jag och min kompis, vi bodde på Doubletree by Hiton mitt inne i stan, så härlig stämning, hotellet har även en privatbuss som åker flera gånger per dag till Berenice Beach Club som är deras privata beach club, jätte härligt och lyxigt där också. mat och dryck är ganska billigt det också, även taxi och bensin om du nu vill hyra bil.
skulle verkligen rekomendera dig att åka dit då det var en sån jävla härlig upplevelse för mig. hör jättegärna av dig om du vill veta mer :)
Av Daquiri
15 mars 2013 10:38
Tack för svaren. Vi har bokat en resa i början av december.