Resa till Florida 22 juni

Av Annsank
3 juni 2020 14:27 (redigerad)
Visningar: 330
Hej
Vi har sen länge tillbaka bokat resa från Stockholm till Florida med Lufthansa den 22 juli. Tanken är att vi ska resa runt i cirka 2 veckor. Som det ser ut nu så har UD avrått från utlandsresa till den 15 juli. Vi har bokat ej avbokningsbara biljetter, kommer vi att få tillbaka pengar om USA inte släpper in oss? Vem betalar i så fall tillbaka? Lufthansa? Försäkringsbolaget? Kan någon hjälpa mig att bena ut vad som gäller? Jag har försökt att hitta info på nätet, men ej lyckats. Kan tillägga att vi bokade via eSky.
Av Daytona
3 juni 2020 19:11
Hej, vi hade utresa den 16 juli, men valde själva pga rådande omständigheter med Corona samt det oroliga läget just nu att kontakta flygbolaget ( KLM) . VI hade inte ombokningsbara biljetter, men just pga läget just nu så fick vi avboka och få pengarna tillbaka. Nu har vi inte sett pengarna på kontot ännu, men vi har gjort det vi kan. Våra vänner i USA har rekommenderat oss att INTE åka, då läget är som det är. De bor nere i Florida men planen var att möta upp oss i Boston.
Vi är självklart jättebesvikna men tänker som så att hur säkert är det där borta iom viruset? Blir vi sjuka och hamnar på sjukhus, skulle vara jäkligt trist , och får vi ens komma in i landet som läget ser ut? Vi är dessutom vana USA resenärer, men det känns inte riktigt tryggt just nu.
Av Birgere
4 juni 2020 19:26
Om flyget går och ni väljer att stanna hemma så får ni själva stå för kostnaden, inte Lufthansas fel att ni ev inte får komma in i landet.

Däremot har dom flesta flygbolag generösa ombokningsalternativ, lusläs LH hemsida och om ni vill boka om så måste det ske genom resebyrån.

Tänk vidare på att inte alla försäkringsbolag täcker för Covid-19 om UD avråder från resa, kolla vad som gäller för just ditt försäkringsbolag.