Resa till Dubai under 21 år?

3 apr. 2018 17:59
Visningar: 3027
Hej!
Jag och en vän ska till Dubai i Maj. Vi är båda under 21, men över 18 år gamla. Vi bokade via Ving, och vi hade kontakt med dem innan angående den rådande åldersgränsen på 21 år som verkar gälla för incheckning på alla hotell i Dubai. Ving var i kontakt med hotellet, som i sin tur bekräftade att vi skulle få bo på hotellet. Vi undrar nu om vi behöver ta med något ytterligare intyg från föräldrar eller liknande. Informationen vi har hittat på internet är nämligen väldigt luddig.

Någon som har erfarenhet av resor till Dubai som "minderårig"? Om hotellet redan har godkänt vår vistelse borde det väl egentligen inte vara några problem? Eller kan vi bli stoppade redan på flygplatsen?

Tack på förhand!
3 apr. 2018 18:05
Vet inget om hotellen, men på flygplatsen blir ni i alla fall inte stoppade.
Av Eliask
10 juli 2018 06:45
Hejsan,

Jag undrar hur det gick för dig och er resa. Fick ni bo på hotellet och gick resan dit genom säkerhetskontrollerna bra?
10 juli 2018 11:40
Hej! Det var inga problem att checka in på hotellet, personalen ifrågasatte aldrig vår ålder. Den här åldersregeln verkar lite luddig - vi frågade en som arbetade på hotellet och han hade aldrig ens hört talas om att det skulle vara 21-årsgräns på hotell i Dubai. (Dubbelkolla med ert hotell för säkerhetsskull innan ni bokar ändå!!) vi tog med reseintyg med våra föräldrars underskrift samt kopior av deras pass, men vi behövde aldrig visa de papprerna för någon. Även säkerhetskontrollen gick smärtfritt!
6 sep. 2019 07:53
Hej, jag sitter i samma sits nu som ni gjorde då, får jag fråga vilket hotell ni bodde på?

Mvh Felicia
Av Erik777
6 sep. 2019 11:38
Kan det möjligen vara så att dessa regler inte appliceras på vita tjejer från Europa? Utan mer är till för att kunna neka grabbgäng från Sydasien och KSA från att svina loss på hotellet?