Resa till brasilien?

Av Isaann1
13 juni 2007 08:41
Visningar: 591
Vill så gärna åka till Brasilien på långsemester(1 mån)..ha ett fadderbarn där och skulle vilja träffa henne. Men min fråga e då.. eftersom jag har en som 4 år: Hur är det med säkerhet? några speciella ställen? E resevan i Asien med barn men inte i brasil... fråga till nån van Brasilfirare!
Av Zappe50
13 juni 2007 09:40
Hej Isaann.
Trevligt att du vill resa till mitt underbara land. Jag är bosatt i Campina Grande sedan ett drygt halvår och jag kan berätta att när det gäller säkerhet så behöver du inte bekymra dig om detta. Om man undviker skumma bakgator i främst Rio och Sao Paulo så är det inte värre än någon annan stans. Jag menar att om du går ut en mörk kväll i Stockholm så löper du minst lika stor risk. Jag kan också berätta att i nordöstra delen är det mycket mindre risk på alla vis. Från Natal och ner längs kusten mot t.ex. Olinda som ligger strax norr om Recife. I t.ex. Barra do Cunhau´som är en mil söder om Pipa så har man inte ens de annars så typiska gallergrindarna framför uteplatsen/verandan. Där råder alltså mycket liten kriminalitet. Brasilianarna är fantastiskt vänliga och hjälpsamma dessutom. Men som sagt. Sunt förnuft är det som gäller i Brasilien liksom över allt. Och kom ihåg bara, att i Rio och Sao Paulo så råder det faktiskt fullt krig mellan "trafikantes" (knarkhandlare) och polisen. Dessa städer är så enormt stora dessutom. Rio har ca. 13 miljoner och Sao Paulo har 20 miljoner innevånare.
Lycka till med planeringen. Och har du några frågor så hjälper jag självklart till med att försöka svara på dom.
Ha det.
Urmas
Av Waykie
24 juni 2007 21:10
det mesta är lugnt som zappe säger, gjorde en tur i Rhocina (Rios största favela) och det var ett par som hade med sig ett spädbarn, allt var lugnt. Tycker Rio är i förhållande till många andra Sydamerikanska städer ganska rent och "verka" säkert.
Av Brasse
29 sep. 2007 23:45
Hej. självklart är det suntförnuft som gäller i Brasilien eller var man än går, men visa ställe har högre kriminaliteten.

Rio, São Paulo och Recife är de sämsta ställe i Brasilien.

På dessa ställe brukar mina kompisar planera sina dagar så de sliper vara ute på kvälen.

Jag är född o uppväxt i Rio o São Paulo, just nu bor jag i Sverige och under vinter Bor jag i Praia do Francês Alagoas Brasilien.
www.vikingblue.com

Om du har flera frågor får du höra av dig. MVH Brasse