Resa till brasilien

30 sep. 2011 09:24
Visningar: 6411
någon som har ett bra tips på vart man ska åka som ungdom i Brasilien i 20års ålder, vill både festa och slappna av i solen några dagar. Även vilken månad som är bäst tid att åka dit på?
Av Fnm
30 sep. 2011 17:27
Hej!

Rio är bra för strand, fest och storstad.

Även Natal har bra strand och gott om krogar.

I jan-mars har jag varit där och då va det toppen väder :)

Trevlig resa!
Av Theelf
30 sep. 2011 17:46
Hej Sandberg,

Kul att du har bestämt dig för att åka till Brasilien. Jag var 22 år när jag åkte dit första gången - och sedan har det blivit några gånger till. Jag tror att du kommer att gilla det skarpt.

Landet är stort och därför kan det skilja ganska mycket avseende väder och "bästa månad" beroende på var du vill åka. Skall du bege dig söder om Rio (t.ex. Florianópolis) så är det för kallt att åka under deras vinter. Då är oktober-mars bäst. Skall du upp till Amazônia och de norra delarna av landet så är det regntid från slutet på december-mars (c:a). Tycker dock inte att regnet är besvärande. Det som är viktigt är vattenståndet som kan skilja sig c:a 10 meter beroende på årstid. Åk när det har regnat klart och vattenståndet är som högst. Då kommer du djupt in i skogen med båt i det som kallas "várzea" = översvämmad skog.

Något speciellt ställe att besöka med tanke på din ålder - hmmmm. Kanske Ouro Preto - världsarvsstaden i delstaten Minas Geraís kanske: en gammal vacker kolonial stad med ett universitet fullt av festsugna studenter, kan det vara något? Vidare tycker jag att du borde besöka Salvador - en stor stad med helt egen karaktär som har stränder minst lika fina som Rios, men betydligt mindre besökt. Salvador brukar beskrivas som en bit Afrika i Brasilien. Det var hit till delstaten Bahia de frigivna slavarna begav sig. Det är härifrån Capoeiran kommer från. Florianópolis har jag själv inte besökt, men många tycker att det är ett toppenställe. Andra festarställen är småsamhällena längs delstaten São Paulos kust: Ubatuba, Caraguatatuba, São Sebastião och Ilha Bela. Även längs delstaten Pernambucos kust (söder om Brasiliens femte största stad Recife) hittar du festarställen som ex. Porto de Galinhas. Och längs Bahias kust har du ex.ön Morro de São Paulo.

Vad du än bestämmer dig för att göra på din resa (och oavsett din ålder) tycker jag att du skall åka till norra Brasilien. Det är en fantastisk upplevelse och en helt annan värld än den gängse bilden av Brasilien med brudar, bärs och beachvolleyball.

Här är några generella tips på olika ställen att besöka som jag tycker väldigt mycket om:

1. Ilha do Marajó: världens största flodö. I Amazonasdeltat. Mitt favoritställe alla kategorier. Ta båten från Belém och upptäck världens vänligaste och bonnigaste ställe. Ät grillad buffel och promenera på milslånga stränder där havet och floden möts.

2. Ilha Grande: fantastiskt vacker ö c:a 2 timmars bussresa från Rio. Inga stora hotell, inte jättemycket att göra på kvällarna, men storslagen natur och vackra glest befolkade stränder.

3. Ipanema, Rio: Gringos föredrar att häcka i Copacabana, cariocas i Ipanema. Här kan du gå ut på kvällarna och inte träffa en enda turist. Arpoador är bästa stranden i Rio.

4. Pirenópolis: C:a 2 timmars bilfärd från Brasília bland Goiás gräsbeväxta kullar ligger denna lilla stad som grundades av Bandeirantes - de som koloniserade Brasilien. Runt staden finns många vattenfall och sötvattenspooler som är fina att bada i.

5. Ouro Preto: Kolonial stad i staten Minas, 14 timmar bussresa från Rio. Världskulturarv och alltid ett fantastiskt ställe att besöka. Mycket bra under karnevalen!

6. São Paulo: En av världens största städer glöms ofta bort av turisterna. Ett Metropolis i klass med New York och Tokyo. Marknaderna och maten i den asiatiska stadsdelen Liberdade är i världsklass. Man brukar säga att världens bästa sushi utanför Japan serveras här. Bichiga är den italienska stadsdelen. I Pinheiros ligger barerna tätt. Ta en löprunda i Ibirapuera parken och shoppa loss i ett av minst 20 enorma malls i megaklass. En riktig storstadsupplevelse.

7. Fortaleza och Natal: ligger i Nordöstra Brasilien. Fantastiska stränder som med fördel upptäcks med beach buggy. i närheten av Fortaleza ligger Cumbuco, Canoa Quebrada och Jericoacoara. Utanför Natal ligger Ponta Negra, Pipa och Genipabu. Alla värda ett besök!

8. São Luiz: Vacker stad vid havet med renoverat kulturminnesmärkt stadscentrum. Trevliga människor, fantastiska stränder och lite turister.

9. Algodoal: C:a 3 timmars bilresa från Belém ligger denna ö och fiskeby som nås med enkel bilfärja. För den som vill en lugn stund på ett oslagbart strandställe.

10. Lumiar: I bergen i staten Rio ligger denna by där du kan vandra, rafta eller klättra. I ett klimat som skiljer sig mycket från Rio som bara ligger några timmar bort.

Om du tycker att jag är vag i mina tips - återkom gärna med en specifik fråga så försöker jag hjälpa dig.

Trevlig helg!

önskar

TheElf
2 okt. 2011 15:36
tack så mycket för all info , uppskattas oerhört mycket! nu har jag iallafall lite alternativ här och välja mellan, haha! :)