Resa thailand första gången

27 sep. 2018 12:56
Visningar: 309
Hej!
Jag ö min sambo är sugna på att åka till Thailand i 2 veckor i januari/februari.

Men då vi aldrig vart där innan så vet vi inte vart vi ska, och hur man får fatt i de billigare biljetterna.

Vi är sugna på Sola, koppla av, upptäcka/uppleva..

Vi vill komma undan så billigt som möjligt men ändå inte snåla..
27 sep. 2018 21:18
Billigaste biljetten är till 99 % till Bangkok och vill man sen vidare till någon badstrand så kan man ta buss eller flyg. Inrikesflyg är billigt och kostar mellan 150 - 300 sek och resmålen är många inom landet.

Vill ni uppleva, så är ju några dagar i Bangkok lämpligt. Där finns allt som Thailand har att erbjuda, med undantag för badstränder.

Har ni fått nog av flyg, så kan ni ta buss från Bangkok till badorten Pattaya, som tar ca 1,5 tim och där har ni allt, både stränder och utflykter av olika slag. Där finns också massor av hotell till små priser.

Billigaste och snabbaste flyget kan jag tänka mig är direktflyg med Norweigan, men då ingår bara handbagage. Ska man ha incheckat bagage och mat, så kan man nog välja vilket bolag som helst.

Från Stockholm kan jag tänka mig att Aeroflot är billigast, med flygbyte i Moskva.

Flygpriserna tycks ligga på 5500 sek och uppåt.

Är man lite osäker så handlar man direkt av flygbolaget, vilket är säkrare om något inträffar, men kanske något dyrare. Är man ännu mer osäker så väljer man en charterresa.
Av Erik777
28 sep. 2018 00:08
Jag har visserligen aldrig varit i Pattaya, men vill slå ett slag för Hua Hin som också ligger på bekvämt avstånd från Bangkok. Turistvänligt, men är en gammal thailändsk badort med många inhemska turister. Mindre av det sämsta med Thailand och betydligt bättre prislägen än exempelvis Phuket.
28 sep. 2018 07:40
Eftersom ni åker eran första gång rekommenderar vi att ni tar en charterresa med nån av dom två stora bolagen till Koh Lanta el. Phuket, väl på plats kommer ni o upptäcka vilket enkelt land Thailand är att resa runt i, sen kommer ni nog o göra många fler resor dit ! Lycka till.
28 sep. 2018 08:21
Ta för guds skull en flygstol och res runt på egen hand!! Jag brukar använda sökmotorn Momondo, ofta kan man tjäna på att flyga till exempel på en tisdag istället för en fredag så laborera lite med datumen :) Vår första resa tog vi ett inrikesflyg från Bangkok vidare till Krabi flygplats. Därifrån når du massor av öar, till exempel Phi Phi, Koh Lanta, Koh Ngai och staden Ao Nang.
28 sep. 2018 13:48
Tack för alla svar,

Lutar åt att ta en flygstol till Bangkok, hittade för 4.5 per person med mellanlandning..

Är det enkelt att få fått i flygbiljetter inrikes sen eller är det något man bör boka innan?

Samt vilka ställen rekommenderas att åka till? Vill få ut så mycke som möjligt av resan så vill inte flänga allt för mycke!
Av Mipec
28 sep. 2018 14:47
Boka inrikes med Air Asia tex som har lågprisflyg, ju tidigare du bokar desto sannolikare att du får billig biljett (online på airasia.com). Men tänk på att det finns en inrikesflygplats som lågprisbolagen flyger från (Don Mueang), men att du kommer landa på Subvarnabhumi. Det finns transfer mellan, men det tar ju då såklart lite tid. Bangkok Airways och Thai Smile flyger också inrikes från Subvarnabhumi.

Som mål kanske Koh Phangan passar, det finns en del/strand med mycket festande, men många väldigt lugna stränder runt om ön.
28 sep. 2018 17:41 (redigerad)
Om ni har is i magen så är det nog fördelaktigt att vänta med att boka. Just i perioden januari/februari brukar det finnas ganska så mkt sista minuten resor till Thailand om ni kan resa med kort varsel. Om er tänkta resa är mellan jullov och sportlov så finns det stor chans att ni kan få tag på en resa till bra pris, ofta direktflyg med charterbolagen till Phuket.

Exempel på vad personer i annat forum hittat tidigare:
http://thailandforum.se/forums/topic/3945-dagens-reseklipp-thailand/?do=findComment&comment=411743

http://thailandforum.se/forums/topic/3945-dagens-reseklipp-thailand/?do=findComment&comment=404763
28 sep. 2018 19:13
Citerat från Danielnelson:
Tack för alla svar,

Lutar åt att ta en flygstol till Bangkok, hittade för 4.5 per person med mellanlandning..

Är det enkelt att få fått i flygbiljetter inrikes sen eller är det något man bör boka innan?

Samt vilka ställen rekommenderas att åka till? Vill få ut så mycke som möjligt av resan så vill inte flänga allt för mycke!
Inrikesflyg vimlar det av och flera gånger om dagen till de flesta resmål, så det kan ni boka väl i Thailand. Undvik de "stora bolagen" Thai tex, då blir det dubbelt upp.
Enkelresor är inte dyrare än t.o.r, så vet ni inte hur länge ni ska vara borta på era utflykter så köp en enkel.

Ni landar i Bangkok och det finns flyg vidare därifrån och från den "gamla" flygplatsen Don Mueang. Det går gratisbuss mellan flygplatserna, men man måste ha en flygbiljett som bevis att man ska flyga från den "gamla".
www.skyscanner.se är en av de bästa sökmotorerna.
Av Monki66
1 okt. 2018 15:00
Hej,

Vill ni sola, koppla av och uppleva och dessutom komma billigt undan tycker jag ni ska kolla på flygstolar med charterbolagen, t.ex TUI. På en 2 veckors resa vill man ha så få resdagar som möjligt.

Kolla flyg till Phuket alt Krabi, då har ni många ställen och öar att backpacka runt i.
Och var cool, röda priser kommer ju närmare avresa. Har ni tur kommer ni ner för 10-12000 för båda, och då är det inga mellanlandningar utan direktflyg till ovanstående flygplatser.

Hälsningar Monica