Resa runt i Thailand

12 mars 2016 17:13
Visningar: 176
Hejsan!

Jag och min flickvän ska åka till Thailand i januari nästa år och behöver lite hjälp. Tanken är att börja uppe i Chiang Mai några dagar för att sedan ta oss ner till Koh Chang där vi bland annat vill besöka Koh Kood och Koh Maak. Tips på lättaste sättet att ta sig från Chiang Mai?

Tanken är sedan att åka till den sydvästra sidan, Koh Tao, Koh Lipe och Ko Phangan. Hur tar vi oss dit på bästa sätt från Koh Chang?

Därefter vill vi besöka Malaysia, så ifall någon har tips på hur man tar sig dit och platser man bör besöka tas det tacksamt emot!
Av Pakkhat
17 mars 2016 13:28
Lättaste sättet blir väl med flyg, Chiang Mai till Trat, mellan landning i Bangkok med Bangkokairways. Taxi eller minibuss till färjan och över, bör förbokas.
17 mars 2016 18:36
Hur länge tänker ni vara borta? Väldigt spretigt resplan i dagsläget om ni vill få med allt som ni nämnt. Skulle personligen välja bort Koh Chang med omnejd för att få till en smidigare resa. Likaså fortfarande spretigt om ni vill få med Koh Phangan och Koh Tao. Det går visserligen att flyga direkt från CM till Koh Samui.

Från Chiang Mai kan ni flyga direkt till många andra platser, tex till Phuket, Krabi, Hat-Yai. Flyger ni till Phuket eller Krabi kan ni sedan ta er ner mot Koh Lipe och vidare mot Malaysia.

Allt går men frågan är som sagt hur länge ni tänkt vara borta och hur många dagar ni vill lägga på att transportera er.
Av Sq7700
17 mars 2016 19:30
Jag och min tjej gjorde en tvåveckorsresa till Bangkok, Chiang Mai och Koh Chang i november förra året. Eftersom vi inte ville lägga för mycket tid på transport valde vi inrikesflyg med Bangkok Airways, vilket fungerade utmärkt. Enda nackdelen var att det inte fanns direktflyg från Chiang Mai till Trat. Vi valde Koh Chang p.g.a. fördelaktigt klimat i november, men i januari skulle jag nog hellre ha valt direktflyg till den södra delen av landet.

Reseberättelse med bilder: https://fredriksresor.wordpress.com/2015/12/20/kors-och-tvars-genom-thailand/