Resa runt i Peru själv utan guide?

18 juni 2013 13:05
Visningar: 3807
Hej!
Jag och min sambo har funderingar på att åka till Peru och undrar om vi ska satsa på att åka en guidad tur med arrangör. (och i så fall undrar vi vilken ni tycker?) eller om det är enkelt att ta sig runt på enbart engelska och "teckenspråk"? Dock är jag allergisk mot bla. gluten, men har hört (vet inte om det bara är en myt) att de använder sig till största delen av majsmjöl som bas och inte vete och sådana sädeslag.

Jättetacksam för svar!

Mvh Hanna
Av Theelf
18 juni 2013 13:29
Hej Hanniiis,

Södra Peru (till det räknar jag de ställen som jag tror att du planerar att besöka som Lima, Cusco, Puno, Arequipa etc) lockar stora skaror turister. Du kommer inte att ha några problem att resa dit på egen hand. Personligen får jag ut mer av en resa om jag kan prata med the locals, Men "du tar dig fram" utan spanska. Att bara "ta sig fram" tycker man kan göra varsomhelst - oavsett vilket språk som talas. Självklart kan du hitta vetebröd även om majs är en viktig del av peruansk basföda.

Nuförtiden är Peru ett lugnt land att resa i. Största faran torde vara ficktjuvar. Du kommer att få en toppenresa.

Hälsar,

TheElf
18 juni 2013 18:53
Hej!

Tack för ditt svar!
Ja det som lockar oss mest är nog cusco, machu picchu och ev titicaca sjön. Hur är det om man har stora kameror på magen och så där? eller om det finns många väskdragare?

Mvh
Av Theelf
18 juni 2013 22:04
Hej igen Hanna,

Jag har alltid stora kameror och linser med mig. Ingen drar i dem. Men man får vara noga med att hålla reda på sina grejer. Inte ställa en väska vid stolen eller under bordet. Res som du alltid reser annars. Men håll lite extra hårt i prylarna bara.

Hälsar,

TE
3 juli 2013 14:05
Var i Peru dec/jan 2012-13 och om man inte kan ett enda ord spanska skulle jag nog plugga på lite bas ord, det är få som kan Engelska. Själv var jag i Lima, Nazca, Cusco och Macora. Cusco var inga problem att bara prata engelska, samma sak med Nazca men som sagt du kommer dig framåt men soms agt lär dig bas ord.

Vad vi lärde oss efter 1 veckan var att va försiktig, spec om du ska till Lima där det är rätt hög kriminalitet. Tex jag som blond tjej kunde inte gå själv, utan vi var alltid tvugna att gå minst 2 och 2. Sen finns det självklart "säkrare" områden som turistomrederna i Lima.

Tänk på att Cusco kostar mer än vad man tror, om du ska upp till Machupichu, med tåg från Lima gick hela resan inklusive mat, en natt hotell, resor osv på ca 6000-7000 kr per person under högsäsong.

Ett tips är att ta bussen till nazca och se på de berömda Nazca linjerna från flygplan som rymmer enbart 6 personer, det och machupichu var helt otroligt! Nazca är ingen "rolig" stad och finns inte så mkt eftersom den ligger mitt ute i öknen. Så en natt räcker där.

Jag var där med en familj som kommer från Peru och de kunde allt, hur man skulle ta sig, vad man kunde lita på, vad man skulle se upp för osv, men detta var mest i Lima då eftersom att det är så fruktansvärt stort. Så ska du bara till Cusco kan du va lugn, där emot så pruta taxin allt du kan, d elägger alltid sky höga priser så fort de ser turister. Fick också lära mig att aldrig ha pengar framme, jag blev bestulen på 200 dollar av städerskan, Mobiler och kameror hade vi alltid i fickan då två mobiler blev snodda så försök ha så lite som möjligt på dig:)

Ha en underbar vistelse, det är riktigt fint där! och god mat!! Pröva rätten cheviche, fruktansvärt gott!
Av Dirgis
7 juli 2013 20:49
Jag reste själv i Peru 2012 och där hade jag anlitat en lokal resebyrå.
Jag åkte Lima-Cuzco(flyg)-Puno(buss längs Anderna i 8tim, fantastiskt) -Lima(flyg Julica city-Lima). I Peru var 10 dagar under tiden i Cuzco tog jag en resa till Machu Piccu. Resan på 10 dagar kostade 9000kr + inrikes flyg 1200 kr. Mina flygbiljetter hade jag bokat via Exito tour, bra pris och jag är väldigt nöjd med dem.
Jag blev inte bestulen, med hade alltid pengar och pass med mig. Resväskan var alltid låst dagtid.
8 juli 2013 17:37
Hej
Jag själv anlitade en paketarrangör som hette Peru Gateway Travel och som hade massvis med olika paket
till bra priser.
Vad gäller Peruanernas engelska kunskaper så är det folk i restaurangbranshen och hotellpersonal som kan
engelska, ortsbefolkningen verkar inte prata engelska och en hel del kan inte ens spanska.