Resa runt i Indonesien

21 jan. 2014 07:52
Visningar: 2277
Hej!

Jag och min pojkvän ska i april åka ner till Indonesien. Vi ska vara borta ungefär en månad och har än så länge, endast bokat flyg till Jakarta, huvudstaden. Vi vill båda resa runt lite grann och bland annat besöka Bali och Sulawesi. Vilket är det bästa sättet att ta sig till dessa ställen från Jakarta och hur mycket kostar det på ett ungefär? Vad jag har förstått är flyg det smidigaste, men på ett ungefär, vad går det på?

Är det något man inte får missa när man besöker Bali och Sulawesi?

Tips och råd är varmt välkommet!

Tack på förhand!
21 jan. 2014 08:46
Flyga är det bästa sättet och billigt, jag kommer inte riktigt vilka bolag vi flög med. Du kan flyga från Jakarta till Bali, och sen från Bali till Sulawesi. Vad gillar ni att göra. Norra Sulawesi, Bunaken och Lembeh strait (mer avancerad dykning) är fantastiskt för dyk och snorkling. Togean Islands är fantastiskt för mer öde paradisstränder, även här är det fantastisk snorkling och dyk. Tana Toraja för kultur. Bali har så mycket varierat att erbjuda att jag inte vet var jag ska börja. Besök även öarna runt omkring. Jag var tre månader i Indonesien för några år sen och då fyra veckor på Sulawesi och två på Bali, köp en Lonely Planet, väldigt användbart.
21 jan. 2014 09:08
Något som lockar mycket är de olika öarna, vulkanerna, stränderna, vattenfallen och källorna man hört talas om. Dags vandringar då man får se mycket av den vackra miljön är något jag är riktigt sugen på. Surfing vill vi även båda prova. Snorkling och dykning lockar också. Kan dykcertifikat tas på plats eller behöver man ta det innan? Måste man vara dykcertifierad för att kunna få dyka?

Ungefärlig budget på 28 dagar med resande till olika öar och så vidare? Ingen av oss är jättepetiga när det kommer till val av hotell. Räcker det med 15-20.000/ person?

Även en fråga angående flyg, fungerar det att flyga från Sulawesi tillbaka till Jakarta? Vårt plan hem går nämligen därifrån.
21 jan. 2014 10:53
Det går att flyga från Manado till Jakarta, eller tvärt om kanske är en smartare rutt och börja på Sulawesi. På Bali har man mer shopping mm som man vill göra i slutet av resan. Det går att ta dykcert överallt i indonesien och du kan prova på att dyka utan cert om du vill. Det är sex år sen jag var där. Då var det väldigt billigt. Vi bodde för runt 50-lappen på Bali, då inklusive frukost. På Bunaken tror jag att vi betalade runt 100:- med alla måltider. Då bodde vi väldigt enkelt, tror det var den billigaste resorten på ön, men Ita som hade det lagade fantastisk mat och man hade en lite hydda med egen (stå) toa och dusch, säng, myggnät och veranda. Det finns boende i alla prisklasser, men era pengar borde räcka. Flybolag är Garuda Indonesia, Lion och kanske Air Asia. I april tror jag inte att man måste boka boende i förväg.