Resa mellan två olika kontinenter?

22 juli 2019 13:18
Visningar: 110
Hej! Vi är två tjejer på 20 år som är sugna på backpacking. Men vi har ett problem... Vi vill till två olika kontinenter, en av oss vill till sydamerika och en av oss vill till Asien. Vi har kommit fram till en rutt i Sydamerika men har inte kollat så mycket på Asien än. Är det värt det att resa mellan dessa kontinenter? Har ni några tips hur man kan kombinera dessa kontinenter i vår backpackresa. Vi har kollat flygbiljetter mellan dessa kontinenter och de ligger runt 15 000 och vi har tänkt att resa mellan 2-3 månader. Är det för omständigt att göra på detta viss eller går det att fokusera på båda i detta fall?
Medlemmen har tagit bort svaret
23 juli 2019 06:56
Allt är möjligt, men det blir ju inte så mycket tid på varje plats för er. Allt handlar ju om hur mycket ni vill se och göra på varje ställe. Jag vet folk som åkt till Thailand och varit i Phuket i 2 veckor och sedan tycker att de har sett och gjort allt man kan göra i Thailand medan jag vet andra som efter 10 resor till olika destinationer i Thailand fortfarande inte anser sig vara klara med landet.

Utan att veta hur er rutt ser ut, men med tanke på er tidsram så kanske ni i sådana fall skulle satsa på 1-2 länder, max 3 per kontinent?