Resa mellan Luang Prabang och Hanoi

Av Malinc
20 feb. 2013 19:47
Visningar: 852
Hej!
Vi är tre vänner som ska backpacka i Asien i tre månader. Vi undrar om det är någon som rest mellan Luang Prabang och Hanoi och kan rekommendera bästa rutten. Vi har tittat lite på flyg vs. landvägen men kan inte bestämma oss. Flyg är dyrare och man får se mer om man tar buss/tåg men tar det väldigt lång tid är flyg bättre. Någon med erfarenhet som vill dela med sig?

Mvh Malin
Av Dazind
22 feb. 2013 13:58
24-26 timmar tar den bussresan vill jag minnas. Ingen höjdarresa men kan vara en rolig upplevelse på ett sätt. Man har åtminstone ett minne för livet.
Av Malinc
23 feb. 2013 13:25
Tack för svaret! Minns du någon kostnad på bussresan? Var det direktbuss eller bytte men buss någonstans? Var det krångligt att ta sig över gränsen till Vietnam den vägen? Många frågor men man får passa på när någon med erfarenhet dyker upp :)
Av Dazind
25 feb. 2013 08:52
Kommer inte riktigt ihåg priset, men kan tänka mig runt 150-200 kronor kanske. Pris kan variera en del från resebyrå till resebyrå, så shoppa runt.
Samma buss hela vägen, men många stopp längs med vägen. Jag åkte det omvända, Hanoi-Luang Prabang och det var inga problem alls. Bara ha jämna pengar och vänta tålmodigt i kön.
Men jag har åkt in i Vietnamn landgränsen på ett par andra ställen och det har aldrig varit några problem att komma in i Vietnam, brukar gå rätt smidigt.

Bara höra av dig med fler frågor, jag kan Laos och sydostasien rätt bra :)