Resa med bil från LA till San Diego

Av Rumpa
14 aug. 2016 16:59
Visningar: 1937
Hej,

Jag ska bila med mina döttrar 19 år och 16 år från LA till SanDiego i början av November. Vi bor i Santa Monica 10 dagar, men tänkte göra en dagstur ner till San Diego. Hinner vi åka t o r till San Diego på en dag och även hinna se något där? Jag inser att vi inte hinner med så mycket, men vad ska vi satsa på?
Pacific Beach låter härligt, men vi bor ju även vid en fantastisk strand i Santa Monica. Är Outlet center precis vid gränsen till Tijuana värt att besöka (ja vi gillar shopping)
Ska vi stanna på vägen och titta på olika sevärdheter eller blåsa ner och lägga tiden på San Diego?
Hur lång tid tar det att köra?

Alla tips emottages tacksamt.

//Annika
Av Hawaii
14 aug. 2016 19:15
För det första, tio dagar i Santa Monica och bara en dag för SD är tyvärr helt snett! Ingen möjlighet att justera dagarna? Men om du är helt låst med 10 dagar i Santa Monica (och oberoende av SD tycker jag det är alldeles för många dagar där)., visst kan man köra till SD som en dags-tur. MEN det blir ju en lång dag. Om trafiken inte är ett problem kan du köra SM till SD på knappt 2.5 timme. (Jag har själv kört SD till LAX flygplats på exakt 2 timmar många gånger, men INTE i rusningstrafik). Problemet blir att du måste köra från SM mycket tidigt - definitivt innan 06:00. Efter det kommer du att fastna i rusningen på I-405 och det kan då utan vidare ta mer än 3 timmar. På returen bör du planera att lämna SD efter kl. 18:00.
Glöm Pacific Beach - meningslöst att köra hela vägen från LA för det när ni bor i SM. Och definitivt glöm Outlet center vid gränsen. För det första, 30 minuter extra körning varje riktning, och för det andra - VARFÖR? Du har ju bra Outlet Centers i LA. "Googla" för Citadel Outlet, City of Commerce (intressant historisk byggnad) och LA Fashion District
I SD, sikta in dig på Balboa Park (och speciellt om det är en lördag eller söndag), La Jolla Cove och/eller Gaslamp Quarters med Seaport Village.
MEN, som sagt - om du vill få ut MYCKET mera av din resa och undvika onödig stress, ändra planerna. Idealiskt - 5 dagar SM och 5 SD. Kan garantera att det blir en mycket trevligare resa med många flera trevliga minnen. Och ingen stress...
Av Rumpa
14 aug. 2016 19:27
Hej, och tack för svaret!
Min dotter bor och pluggar i SM så därför vill jag vara mesta tiden där. Hon har svårt att ta ledigt och följa med oss. Tänkte mest att det vore kul att åka till SD eftersom jag hört att det är en fantastisk plats. Kul att få se när jag ändå är så nära. Jag får dock bara med mig yngsta dottern dit. Så mer än 1 dag vill jag inte spendera på SD. Kanske får tänka om och tillbringa all tiden i Santa Monica och LA istället. Finns säkert tillräckligt att göra i SM i 10 dagar. Vi ska bl a till Universal Studios. Har även hört om outleten i LA så det kanske blir dit istället :-)
Av Hawaii
14 aug. 2016 19:39
OK, dottern i SM, då förstår jag! MEN, trots det kan du ju ta SD som en 2 dagars tur, och tillbringa en natt där vilket skulle underlätta det hela och göra SD turen mycket mera behaglig. Och dottern studerar väl inte under vecko-slutet? Varför inte köra till SD en fredag kväll eller lördag morgon och tillbaka till SM söndag e.m./kväll?
14 aug. 2016 22:26
Hej.
Shoppingen hittar du massvis i LA området. Förutom Universal Studios kanske finns ett intresse att besöka andra studios. Min dotter följde serien "Pretty Little Liars" och för henne var det intressant att besöka Warner Bros Studios. För en utsikt över LA åk upp i Griffith Observatory. Hyr cyklar och cykla från Santa Monica neråt längs strandpromenaden.
:
http://city-lover-reser.blogspot.se/2015/03/vi-landar-i-los-angeles.html
Av Roglin
16 aug. 2016 13:07
Om ni vill ha bra och hyfsat billig shopping så är det bara en 45-60 min till Camarillo Premium Outlets från Santa Monica. Finns alla stora märken där. Runt 160 olika affärer.

Santa Barbara ligger bättre till från Santa Monica om ni vill åka och se nån annan ort än SM. Då kan ni dessutom ta Camarillo på vägen.
Av Katrinl
17 aug. 2016 17:13
Hej. Jag skulle också välja Santa Barbara om ni är ute efter en dagstur. Lagom långt, lagom stort och en väldigt trevlig stad och strand att göra på en dag.