Resa med bil, British Columbia

21 apr. 2014 21:40
Visningar: 1131
Planerar en resa till BC i Augusti i år. Kommer med största sannolikhet att resa ensam och hyra bil i Vancouver för att sedan åka norrut i 2 veckor drygt. Sea to sky highway upp genom Whistler och vidare till Lilloet. Därefter får jag se lite. Kan bli till Kamloops eller direkt till Meritt. Har tänkt att jag köra dit det lockar.

Vad har ni för tips att ge?
Billigare att hyra bil från Sverige eller på plats? (är 22år)
Någon som har erfarenhet av hur hyr GPS funkar?
Några speciella körregler?
Hur är det med billiga boenden längs vägarna?
Hur är riskerna om man skulle välja att parkera bilen längs vägen (rastplats) och sova i den?

Tacksam för svar!
23 apr. 2014 20:52
Jag är avundsjuk, vi gjorde en liknande resa förra året (var även en sväng in i Alberta) och det var underbart! Vi åkte från Vancouver till Prince George (sträckkörde eftersom vi skulle hämta hem en dotter som varit på ett utbytesår). På tillbakavägen åkte vi till Jasper där vi stannade två nätter extra eftersom Canmore, där vi skulle bott dessa nätter, var drabbat av översvämningar. Jasper Nationalpark var dock fantastisk så det gjorde inte så mycket. Från Jasper åkte vi vidare till Whistler och sen åter till Vancouver. Vi hade en del boende bokat hemifrån och en del bokade vi på plats. Vi bodde på motell och B&B. Prisvärt och B&B bjuder på många härliga och intressanta möten kring frukostbordet.

Vi hyrde bil på flygplatsen i Vancouver. Vi bokade den hemifrån och det fungerade perfekt. Vi kollade inte upp om det skulle bli billigare om vi hyrt den på plats så det kan jag inte svara på. Ibland tror jag att det kan vara lite speciella regler att för att hyra bil om man är under 25 år så det bör du nog undersöka. Vi valde att hyra en GPS och det var verkligen inget vi ångrade, vi hade nog inte tagit oss ut ur Vancouver utan den ;) Dock fick vi inte igång den ordentligt till att börja med, så vi hann att åka lite vilse och sen trasslade vi oss tillbaka till flygplatsen och fick den fixad. Tips att se till att den fungerar innan du åker iväg...

Det var väldigt enkelt att köra i Kanada och vi upplevde att det inte var lika hetsig trafik som i Sverige.

Kan inte svara på hur riskfyllt det är att sova längs vägen. Jag skulle inte vilja göra det, men jag är kanske extra feg, vad vet jag :)
24 apr. 2014 08:17
Tack Chrillan68 för svaret. :) Vet du vilket företag ni hyrde bilen från? Tänkte hyra genom Ticket då jag har presentkort där men de plockar ju in "offerter" från massa olika företag. Tänkte om det finns något jag kan titta efter som nån annan vet är bra :)
25 apr. 2014 08:16
Vi hyrde bilen från Holiday Autos. Jag vet att det finns en del negativt skrivet om dem här på RG men för oss fungerade det perfekt och jag skulle inte tveka att hyra där igen.