Resa med barn till Filippinerna, går det??+

24 nov. 2009 22:15
Visningar: 1696
undrar om F. är som thailand? bara lite mer orört... är det lika vänligt? trevligt? säkert? tips på vart man åker vad gäller familjeliv, restauranger och cafeer men inga barer och nattliv... en bungalow på stranden tilltalar... men det gör man kansek inte där?

barnen är 1,3,5.
Av Trea
25 nov. 2009 09:27
Det är ju väldigt oroligt i vissa delar av Filippinerna just nu. Det gäller väl inte hela Filippinerna och det går kanske jättebra att åka till andra delar (andra vet säkert mer om det och kan svara). Men du kanske ska kika på det här ändå:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/undantagstillstand-i-filippinerna-1.1000732

http://www.swedenabroad.com/Page____75660.aspx

Vietnam kan för övrigt också vara ett alternativ till Thailand, om ni vill se nåt annat. Vietnam är mindre exploaterat än Thailand och vietnameserna är väldigt barnkära och vänliga.
25 nov. 2009 21:43
Det går alldeles utmärkt att resa med barn på Filippinerna, ett bra exempel är Bohol & Panglao alt. Boracay. Fler och fler barnfamiljer har kommit till Panglao dom sista åren, det är minst lika trevliga mäninskor som i Thailand..mer äkta skulle jag vilja påstå. Tyvärr ser man bara svarta rubriker om Filippinerna i media, visst, det är oroligt
nere i sydvästa Mindanao, men där finns heller inga turister. Precis som i södra Thailand så finns det muslimska klaner, gerilla (aby Sayaf) grupperingar som vill ha ett självständigt Mindanao. Men det är helt fel att som tidigare inlägg säja att det är oroligt just nu..Dom sista 30 åren har det varit oroligt i vissa delar av Mindanao.
Detta har inget med det övriga Filippinerna att göra, och kommer heller inte påverka den övriga Katolska delen. Jag har varit på Mindenao ett flertal ggr (Davao) då min fru kommer där ifrån. Jag har aldrig känt mej osäker då detta är en katolsk del av provinsen. Har man inte för avsikt att besöka Jolo öarna eller kuta runt i djungeln
vid Basilan så behöver man inte beskymra sej. Det senaste dådet rör 2 muslimska klaner (familjer) som slåss om makten i en specifik stad. Den sittande borgmästarn familj har suttit vid makten sen Marcos tid och vill inte släppa ifrån sej makten 2010, därav mördade han brutalt den tilltänkta borgmästaren fru, advokater samt ett 30-tal jornalister, detta är ofta outbildade djungelmänniskor som råkar ha stora landytor
och kan köpa sej makt genom att gratis låta folket bo på deras land i utbyte att dom röstar fram dom som guvenör osv..Han slog ihjäl sin bror för inte allt förlänge sedan. har oxså fått tillstånd av President Gloria att ha en beväpnad Milis för att bekämpa MILF (Moro Islamic liberty Front) dvs Aby Sayaf Gerillan som bl.a stöds av Al Quada. Visst, det är ett fruktansvärt dåd och är inte bra för turismen, men de oroligheter har inget med landet i övrigt att göra. Exremt tråkigt att dessa banditer ställer till det så mycket för de andra 99% som är otroligt reko och vänliga människor....svar på din fråga:
-Filippinerna och Filippinarna är minst om inte mer vänliga än Thailändarna.
-Filippinerna är lika säkert som Thailand (samma situation i södern).
-Det finns boende vid beachen typ Bungalow alt bra hotell.
-Panglao & Alona är barnvänligt även Boracay.
-Filippinerna är som du säjer mindre orört, finare natur samt mer äkta enligt min mening oxså otroligt trevliga människor.

Väljer du att åka med dina barn, så kommer ni få en bra upplevelse, Filippinarna liksom Thailändarna älskar barn.

Lycka till.
MVH Micke
25 nov. 2009 21:46
Tänkte väl det TREA, du hade aldrig vart på Filippinerna...ändå slänger du ut massa svarta rubriker...
Av Bengtar
27 nov. 2009 20:19
Citerat från mickebulan:
Tänkte väl det TREA, du hade aldrig vart på Filippinerna...ändå slänger du ut massa svarta rubriker...
Du Mickehulan eller vad du nu kallar dig för;
Trea gör helt rätt som pekar på det hemska som händer i Filippinerna.
Det kommer du aldrig ifrån.
Det är dig väl unt att du försvarar dina intressen, men ta det varligt och ha inte så bråttom när du skriver.
Ex;
-Filippinerna är som du säjer mindre orört, finare natur samt mer äkta enligt min mening oxså otroligt trevliga människor.
Mindre orört betyder egentligen mer exploaterat.
Om man som du, ständigt här på Reseguidens forum gör reklam för viss verksamhet så bör du försöka renskriva lite bättre.
28 nov. 2009 11:40
Mer Filippinernas intresse än vårt eget.. Det är tyvärr väldigt sällan som Filippinerna får några positiva rubriker i pressen, däremot får t.ex
Thailand spaltmeter med med gratisreklam i olika resebilagor. Inte så konstigt i och för sej när charterbolagen annonserar flitigt så vill dom ha något tillbaka.

Vad jag menar är att för en 1.a gångare så kan det tyckas vara skrämande att bege sej till ett land som Filippinerna efter en sådan här
fruktansvärt händelse. Saken är att det händer sällan något norr om Zambuanga och det är bättre att ha lite på fötterna innan man utalar sej.
Man bör skilja på Sydvästa Mindanao och övriga Filippinerna.

MVH Micke