Resa jorden runt

15 juni 2019 12:29
Visningar: 123
Hej!
Funderar på att åka till Nya Zeeland och jobba på en hästgård i ungefär ett halvår, för att sen göra en jorden runt resa på kanske 6-9 månader beroende på ekonomin.
En rutt som lockar just nu är Nya Zeeland - Australien - Indonesien - Thailand - Vietnam - Hawaii - Mexiko - Panama - Mozambique - Kenya - Egypten - och hem till Sverige.
Har precis börjat fundera på detta så rutten kommer förmodligen ändras med tiden, men ungefär såhär. Jag undrar om någon har gjort en liknande resa och hur mycket det kostade? Vad är en rimlig budget för en jorden runt resa?
17 juni 2019 11:52
Det beror helt på vilken standard du vill ha på din resa! Ska du jobba något under tiden? :) I både Nya Zealand och Australien så kan du ju skaffa jobbvisum och tjäna riktigt bra, på ex. café tjänar man ca $20-25/h runt 150-160kr/h här i Australien!

När tänkte du åka? :)
17 juni 2019 12:22
Arbetet i Nya Zeeland kommer ge mig tillräckligt för att betala mat och boende, men inte mer tror jag. Kommer bo hos en familj under tiden och hjälpa till på deras gård. Efter det så är tanken att bara resa runt, eventuellt ta nåt kortvarigt jobb i t.ex. Australien om jag trivs o det skulle krisa med pengar :) planen är att åka runt maj nästa år, men är ganska flexibel! Standarden behöver inte va nån lyx direkt. Ett delat rum på hostel duger bra, även försöka laga egen mat när möjligheten finns! Sen kommer jag hitta på en del aktiviteter på vägen som kostar mer, bland annat dykning, bungee jump, skydiving osv, så det lägger på den del :)