Resa inom USA...

22 maj 2012 21:39
Visningar: 1220
Japps folk börjar säkert bli trötta på APIS frågor, det är jag iallafall. Men jag har någon till.

Jag har nyligen beställt flyg till USA och efter en hel del kludderi och olika information (jag rekommenderar inte flygstolen.se) så tror jag att jag har fått ordning på det.

Men nu beställde jag ett par flyg inom USA också. Och nu via ticket.se. Vi skall flyga från san francisco till san Diego, los Angeles till salt lake city och sen från salt lake till LAS vegas.

På tricket.se får jag nu ett APIS formulär som vi visst skall fylla i för dessa inrikes resor. Skall man då ha ett sådant formulär för varje resa? Blir en väldans massa papper att hålla reda på.

Kändes lite knepigt då när vi reser in till USA fyller i infon när man beställer biljet och sen fixas det elektroniskt väl.

Jaja, om någon kan kasta lite ljus på detta så vore det mycket trevligt :)

/cristian
Av Asok
23 maj 2012 15:45
Flög en hel del inrikes när jag var i USA i höstas och vi fyllde inte några dokument alls mer än ESTA:n för inresan.
23 maj 2012 15:54
Ja det är vad jag har hört. Men alla resebyråer etc. verkar ha så olika information och åsikter.

Men, det kanske är lika bra att fylla i och ha för säkerhets skull.
Av Asok
23 maj 2012 21:56
Bokade några inrikesresor via vår resebyrå vi har genom jobbet o några via mrjet.se och inga dokument som skulle fyllas i. Verkar knepigt tycker jag.
Av Daytona
24 maj 2012 07:45
Maila resebyrån, så får du klarhet i vad som gäller. Har du bokat via Ticket? Vi har nämligen nyss köpt våra biljetter till USA där, och APIS är något som dom fyller i åt oss.
24 maj 2012 10:08
Jasså där ser man. Märkligt att de då har en länk till APIS jag måste skriva ut och fylla i. Ja jag får kolla med dem.

Tack för era svar.
Av Daytona
24 maj 2012 12:51
FIck du det via mail eller vad? Skriv en rad om hur det gick sen
Av Asok
25 maj 2012 07:00
Efter vad jag vet så är det endast resor till o från USA t.ex. som det krävs APIS o detta brukar ju resebyåer i alla fall lägga in direkt i bokningen. Skall inte behövas för inrikesresor efter vad jag kan tolka. Har även bokat flygresor till/fr USA o inrikesresor via supersavertravel o mrjet och inte behövt fylla i något extra. ESTAn säger ju allt egentligen kan man tycka.
Av Annl
25 maj 2012 08:01
Inte heller vi fyllde i några papper utöver ESTA när vi reste med inrikesflyg i USA. Dock kan tilläggas att jag hade bokat de biljetterna på egen hand och inte via någon resebyrå.