Resa från Phuket till Koh Mook med yngre barn

Av Englo
6 aug. 2013 07:43
Visningar: 574
Vi funderar på att boka flygstol till Phuket med våra barn på 3 respektive 5 år. Efter att ha läst på lite är jag sugen på att stanna ett par dagar i Nai Yang, Phuket och komma i fas med tidsomställningen efter flygresan, för att sedan resa vidare till Koh Mook.

Jag har sett att det finns alternativ på resvägar dit och har kollat upp Tigerline Ferrys schema, men de verkar inte köra igång förrän 22/11. Om jag har förstått det rätt skulle det vara för vågigt på havet innan dess. Våran planerade resa ligger nu tyvärr två veckor i början av november, så jag gissar att det är fyra timmar på landvägen som gäller för oss i så fall. Och då undrar jag om detta är något som rekomenderas att göra med två små barn? Är det mödan värt eller bör vi välja något mer närbeläget istället?

Tacksam för alla tips och råd!
Av Sierra
6 aug. 2013 10:51
Det är riktigt att Tigerline börjar sin trafik i senare delen av november.

Det finns möjlighet att åka med SP Speedboat till Mook via Lanta där ni får byta båt.

Den trafiken börjar 20 oktober 09.00 från Rassada Pier i Phuket Town och kommer till Lanta 10.30 (kort stopp vid Phi Phi). Nästa SP speedboat avgår Lanta 11.00 och gör ett stopp vid Ngai före Mook dit de kommer 12.00.

Notera dock att från Lanta avgår båten udda datum tom 15 november. Därefter är det dagliga avgångar under high season.

Det kan vara gropig sjö i november och det tycker nog kidsen inte är så kul. Kanske knappt 3 tim 40 min på vägen i en minivan med a/c till Kuan Thung Ku pier är att föredra? Från piren tar det endast 30 min över till Mook och det finns en daglig transfer 08.00. Den hinner ni troligen inte, så antingen fixar ni en egen båt vid piren för ca 500 THB eller ber er resort hämta er.
Av Englo
6 aug. 2013 11:16
Tusen tack för svar!

Har sett att du verkar kunna Thailand, så jag passar på att fråga om du har något tips på trevligt boende i Nai Yang?
Av Englo
6 aug. 2013 11:47
Jo, eftersom vi reser med barn och även för att det är en lång resa vill vi gärna kunna boka rum/bungalow i förväg.