Resa från Ella till Dambulla

11 jan. 2020 21:31
Visningar: 55
Hej, vi ska ta oss från Ella till Dambulla. Vi är inte jättesugna på tåget till Kandy. Åkt mycket tåg i Indien.
Tänker oss taxi från Ella till Dambulla. Ser på kartan att det går en väg norrut mot Dambulla som enl Google tar 3-4 timmar. Är det någon som vet hur den vägen är och om tiden är rimlig? Eller något annat tips på hur man smart tar sej till Dambulla?
Åker snart så toppen om jag kan få ett snabbt svar :).
Av Kricken
12 jan. 2020 08:06 (redigerad)
Åkte visserligen tåg mellan Kandy och Ella och bil Dambulla - Kandy. Kandy - Dambulla var helt ok vägar, men det är en helt annan femma uppe i "highlands". Inte så att vägarna nödvändigtvis är dåliga, men det är en massa kringelkrokar och branta backar och långsamma fordon i vägen. Googels beräknade körtider brukar väl anses kassa vad det gäller Sri Lanka. Kolla med ert boende om dom har koll på restid kanske?
12 jan. 2020 17:36
Hej! Ok, vi får kolla med boendet, de kanske är bättre på detta än vad taxichaufförer är :). Erfarenhetsmässigt brukar taxichaufförer inte alltid ta "smartaste" vägen. Brukar ju gärna bli en tur förbi något "viktigt" resmål som en släkting som har en affär eller liknande. Men det kanske inte brukar vara så i Sri Lanka?
Av Kricken
12 jan. 2020 19:35 (redigerad)
Kan nog bli en sväng förbi en kryddträdgård om man inte ser upp😎. Förvisso kan det vara intressant, men man kan känna sig pressad att behöva handla något (Auyrvedisk medicin).